GeForce Now od sada na 1440p uz 120 FPS-a

Nvidia ulaže dosta u “cloud” gejming, zbog toga je GeForce NOW ozbiljno poboljšan...

GeForce Now je sjajna aplikacije koja vam omogućava da video igre unutar svoje digitalne biblioteke, igrate u punom ili delimičnom kvalitetu na velikom ekranu TV-a ili mobilnom uređaju, čak i potpuno besplatno. Znači, sve ono što ste preuzimali sa Epic Games akcija i čuvali za trenutak kupovine boljeg gejming računara, možete probati odmah i to bez ikakvog gejming hardvera – dovoljan je samo brz internet i neki od mobilnih uređaja ili Android TV. Ali, Nvidia se nije samo na ovome zaustavila, pa je tako ova kompanija predstavila značajna unapređenja za svoj servis, koja se pre svega tiču boljeg i kvaliitetnijeg prikaza grafike i animacije u igrama. 

Ne mora iz programa 

Do sada, Nvidia GeForce Now u verziji koja koristi performanse GeForce RTX3080 grafičkih kartica, donosila je najbolje performanse samo unutar desktop aplikacije. Ovaj segment servisa predstavljen je prethodne godine i omogućio je osetno bolje performanse u odnosu na jeftinije verzije ovog servisa za “striming” video igara. Jedno ograničenje je bilo vezano za mogućnost da se bolje performanse mogu ostvariti isključivo kroz korišćenje namenske aplikacije za uređaj.
GeForce_NOW_1.jpg

Međutim, najnovija nadogradnja donosi unapređenje u vidu pokretanja ovog servisa direktno iz samog internet pretraživača. Znači, ništa ne morate da instalirate, dovoljno je samo da otvorite vaš pretraživač, posetite sajt ovog servisa, odaberete šta želite da igrate i uživanje može da počne. Ali, o kakvim se tačno unapređenjima radi? 

Detalji unapređenja 

RTX 3080 nivo striminga kroz GeForce Now donosi mogućnost prikaza 1440p rezolucije uz performanse koje idu i do 120 FPSa i to direktno iz internet pretraživača. Sve što treba da uradite kako biste omogućili ovakav kvalitet “strima” jeste da odete na opcije za “Streaming Quality” i odaberete “Custom”. Nakon toga, tu možete odabrati rezoluciju, a same RTX 3080 grafičke karte koje se nalaze u  udaljenim serverima pobrinuće se za bolje performanse. 
GeForce_NOW_2.jpg

Naravno, ponovo će se potegnuti priča da li je striming budućnost gejminga? Ukoliko nas pitate, ne smatramo da će striming zameniti konzole i personalne računare, ali ovakav vid uživanja u video igrama postajaće sve popularniji bez ikakve sumnje, a njegov kvalitet će nastaviti da se poboljšava, čak i iz internet pretraživača. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi