Proizvodnja Nintendo Switch konzole košta 257 dolara

Rastavljanje konzole je pokazalo da proizvodnja Nintendo Switcha košta oko 257 dolara. Ovo je nešto ispod cene po kojoj se konzola prodaje (299 dolara)

Sajt Fomalhaut Techno Solutions je nedavno rastavio Nintendo Switch konzolu, kako bi odredio od čega je konzola napravljena i koliko koštaju delovi od kojih je sastavljena.Rastavljanje konzole je pokazalo da proizvodnja Nintendo Switcha košta oko 257 dolara. Ovo je nešto ispod cene po kojoj se konzola prodaje (299 dolara). Naravno, kako Nintendo očekuje da do kraja naredne godine proda oko 30 miliona konzola, te da će se troškovi proizvodnje smanjiti u tom periodu, kompanija je svakako u dobroj situaciji da ostvari pozitivan rezultat od prodaje konzole.Kako se i očekuje, kada su prenosive konzole u pitanju, delovi koji su najskuplji uključuju touchscreen, procesor i postolje, koji zajedno koštaju 167 dolara. Takođe, svaki od Joy-Con kontrolera u proizvodnji košta oko 45 dolara (kontroleri u maloprodaji koštaju 50 dolara).Nintendo očekuje dobru prodaju konzole, a eventualni gubici kada je marža u pitanju će biti nadoknađeni putem prodaje igara.Izvor: VR-zone

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi