World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic stiže 26. septembra

Da li ste spremni za svežu dozu nostalgije?

Ah, ta nostalgija. Ako ćemo biti potpuno realni, dani slave sa preko 12 miliona pretplatnika i mahom aktivnih igrača iz 2010. Godine se neće ponoviti. Ali, sjajan poslovni potez izdavanja “Classic” verzije prvo osnovne igre, a zatim i popularne ekspanzije, The Burning Crusade, izazvali su obnovljeno interesovanje veterana, ali i pokojeg novog igrača, za ovaj fenomen MMO igara. Sada, kako prenosi Polygon, zvanično je najavljen i datum izlaska nove klasične ekspanzije, Wrath of the Lich King. 

Potvrđen datum 

Originalni World of Warcraft: Wrath of the Lich King pred publikom se pojavio davne 2008. godine i pobrao simpatije kako igrača tako i publike. Ovo je najverovatnije najpopularnija i najbolje prihvaćena ekspanzija za WoW koja je donela završetak priče o Artasu, palom vitezu koga je prvo Frostmourne uzeo pod svoje tokom Warcraft III: Frozen Throne (Setimo se početka kraja kada je Artas ubio plaćenike koji su se borili za njega, a zatim posredno i Muradina Bakarnobradog). 

Njegova mračna priča nastavila se u World of Warcraft, a Wrath of the Lich King je upravo zbog Artasove priče (i legendarne poslednje borbe, znate o čemu govorimo) zauvek pronašao svoje mesto u srcima igrača širom planete. 26. septembra ove godine moći ćete ponovo da se vratite kroz vreme i zaigrane “vanila” WotLK ekspanziju kao nekada, bez dodatnih funkcionalnosti i olakšica koje su doneli najnoviji dodaci za WoW. Ponovo ćete moći da proživite “zlatno doba” World of Warcraft. 

Nove funkcionalnosti 

Šta je to što ova ekspanzija donosi? Ne sumnjamo da vam je svima dobro poznato šta je sve novo WotLK uveo u World of Warcraft univerzum, ali nije zgoreg ponoviti: 

Nove startne zone: Vaši heroji započeće svoje putovanje u jednoj od dve nove zone na hladnom severu, Nortendu – Borenskoj tundri (Borean Tundra) i Zavijajućem fjordu (Howling Fjord). 

Vitezovi smrti: Jedno od najvećih unapređenja u Wrath of the Lich King jeste nova klasa imena Death Knight koji je predstavljao prvu herojsku klasu koja je donosila veoma zanimljiv gejmplej kroz kombinaciju tank mehanike sa interesantnim magijskim sposobnostima. 

Nova profesija: WotLK predstavio je i sasvim novu profesiju pod imenom Inscription koja omogućava kreiranje mističnih glifova koji menjaju karakteristike magija i sposobnosti, a omogućavaju i stvaranje moćnih predmeta. 

Tamnice i rejdovi: Za kraj, Wrath of the Lich King predstavio je fantastične tamnice za petoro igrača, poput Azjol-Nerub i Culling of Stratholme, kao i rejd Naxxramas za 10 i 25 igrača nivoa 80. 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi