Honor silicijum karbonat baterija dolazi sa Magic5 Pro i Ultimate

Nije novo da svaki dan čujemo o nekoj revolucionarnoj tehnologiji baterije, ali nova Honor silicijum karbonat baterija se već koristi u Magic5 telefonima.

Honor silicijum karbonat baterija dolazi sa Magic5 Pro i Ultimate

Pre neki dan je Xiaomi na Weibo mreži predstavio novi tip baterija koje su otpornije na hladnoću i imaju mnogo veću gustinu energije od klasičnih. Ovakve stvari su neophodne da bi industrija telefona i nosivih uređaja napredovala, ali je, za razliku od njih, Honor silicijum karbonat baterija zaista stigla u Magic5 telefonima.

Honor je još na MWC globalnoj premijeri Magic5 serije pominjao novu tehnologiju baterija, a modeli Magic5 Pro i Magic5 Ultimate koji se prodaju u Kini zaista dolaze sa baterijama koje umesto litijum-jonske osnove koriste silicijum karbonat, prenosi GSMArena.

Silicijum karbonat baterije donose 7% veći kapacitet

U konkretnom slučaju, kapacitet baterija kod Honor Magic5 Pro je sa 5.100 mAh povećan na 5450 mAh, što je 7% više i nikako nije zanemarljivo. Globalna verzija Honor Magic5 Pro telefona je 8,77 mm debela i teška svega 219 grama, a uprkos novoj bateriji, kineska verzija ima iste dimenzije i težinu. Napomenućemo i da oba telefona podržavaju brzo punjenje punjačima snage 66 W.

Kada je Honor najavio silicijum karbonat tehnologiju baterija, pričalo se o 12,8% većoj gustinini energije, a u konkretnom slučaju smo dobili 7% veći kapacitet, pa će biti interesantno da vidimo gde se sakrila razlika, jer Honor nije bio previše detaljan o novoj tehnologiji.

Ipak, povećanje od 7% je ozbiljno, a ukoliko bi ovo isto moglo da se primena i na manjim baterijama bez povećanja dimenzija govorimo o ozbiljnom pomaku.

Ono što ostaje je da se nadamo da će se, kao i sa Magic5 serijom, nova tehnologija već sa narednom generacijom pojaviti na globalnom tržištu. Međutim, moramo priznati da nas prošlost uči da su ovakve tehnološke inovacija najčešće bile korišćene za se dimenzije telefona, posebno debljina smanje, a baterija zadrži isti kapacitet sa manjim dimenzijama, bez mnogo prednosti (sem vizuelne) za krajnjeg korisnika.

Uostalom, da ne nagađamo mi, bolje da pitamo, šta biste vi voleli: 0,3 mm deblji telefon ili 7% bolji kapacitet?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi