AMD FidelityFX Super Resolution - prva godišnjica ispunjena uspesima

Na današnji dan pre godinu dana, AMD je lansirao FidelityFX Super Resolution (FSR), napredni algoritam za “upscaling” kompjuterski generisanih sličica, koji pruža povećanje performansi u podržanim igrama.

Zahvaljujući OpenSource filozofiji, FSR tehnologija je postala najbrže usvojena grafička softverska tehnologija za igranje igara u istoriji AMD-a. 365 dana kasnije postoji  110+ dostupnih i  igara koje će uskoro se pojaviti, a  podržavaju FSR 1.0 i FSR 2.0 . Osim toga, počevši od danas, unapređeni FSR 2.0 algoritam je sada dostupan na  GPUOpen portalu kao besplatno preuzimanje za programere igara.
110+ dostupnih i predstojećih igara koje podržavaju FSR 1.0 i FSR 2.0

FSR 2.0 podržava 22 trenutno dostupne i igre koje uskoro treba da izađu,  uključujući hit naslove poput:  Abyss World, Hitman 3, Rescue Party: Live!, Super People, and The Callisto Protocol.  Danas je najavljeno da FSR 2.0 uskoro stiže i u The Bridge Curse, Thymesia, i Tiny Tina’sWonderlands.
Proširuje se podrška za FSR 1.0  uključiti  poboljšane verzije  Resident Evil 2, Resident Evil 3, Resident Evil 7: Biohazard, iRacing, kao i ugradnja podrške za  Call of the Wild: The Angler, Lies Of P, PC Building Simulator 2, i Project HP .

 
FSR 2.0 sada dostupan za programere na GPUOpen-u 

FSR 2.0 je sada dostupan kao besplatan API za lakšu integraciju sa kompletnom dokumentacijom i punim C++ i HLSL izvornim kodom. Podržava DirectX 12 i Vulkan, sa dodacima koji uskoro treba da postanu dostupni za Unreal Engine 4 i 5. Takođe je podržan na Xbox-u i biće dostupan u Xbox GDK-u. 

AMDFSR1gamespart2.jpg
FSR je jedna od nekoliko AMD tehnologija koje pružaju iskustvo igranja na znatno boljem nivou osećaja kako vizualnom, tako i u pogledu bržeg izvođenja. U rasponu funkcija od  Radeon Super Resolution  i  AMD Radeon Anti-Lag  čija je suština u povećavaju performansi i brzine odziva, do  AMD Smart Access Memory  koja ubrzanja na sistemima sa Radeon grafikom i Ryzen procesorima, ove napredne tehnologije pružaju igračima mnogo bolje performanse, atraktivnije vizuelne efekte i generalno mnogo upešatljivije gejming iskustvo.
Da biste saznali više o izdanju FSR 2.0 za programere, pogledajte GPUOpen  OVDE
 
Izvor: saopštenje za javnost

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi