Jeftini Netflix paket sa reklamama možda neće imati reklame

Netflix razmatra da u potpunosti izbaci reklame za nove originalne sadržaje ove platforme, bar u početku.

Već neko vreme Netflix pokušava da se izbori sa padom broja pretplatnika, bilo da se radi o hajci na sve sa kojima delite svoje šifre ili na uvođenje novog, cenovno pristupačnijeg paketa koji će sadržati reklame. Kako bi publika lakše progutala žabu u vidu pomenutog paketa sa reklamama, Netflix razmatra opciju ukidanja reklama na originalni sadržaj na svojoj platformi kao i za određene filmove i serije za decu.
Netflix nalozi
Prema pisanju Bloomberg-a, ideja je da se na premijerama ne puštaju reklame, već da se one ubacuju neko vreme kasnije. Još uvek je rano govoriti o tome koji je to period nakon kojeg Netflix planira da vrati reklame i u ove filmove, kao i kada će se pojaviti paket sa reklamama u ponudi ovog striming servisa.
Kud’ svi, tu i Disney
Još jedna kompanija koja je krenula istim putom je Disney+, sa paketom sa reklamama, čiji dečji programi će biti izuzeti od bombardovanja Glovo i Wolt reklamama.
Takođe, ubacivanje reklama u sadržaj se ne tiče samo Netflix i Disney+ kao platformi, već i studija čiji sadržaji se licenciraju. Naravno, ovo se može izbeći puštanjem reklama pre i posle sadržaja, ali kao što i sami vidite, ovo ne deluje kao da će da izađe na dobro.
Netflix serije
Prema informacijama koje su do sad objavljene, novi Netflix paket bi trebao da se pojavi početkom 2023. godine, kako bi ova kompanija nadomestila broj pretplatnika koji im je očigledno potreban da bi se u ovoj meri nastavila produkcija originalnog sadržaja.
Tokom jula Microsoft je najavio da je sklopio partnerstvo sa kompanijom Netflix, kako bi ova kompanija obezbedila infrastrukturu potrebnu za paket sa reklamama, a jedan od CEO-ova kompanije Netflix je izjavio da ovaj paket neće obuhvatati sav sadržaj koji nudi Netflix od samog početka. Takođe, izgleda da neće biti moguće skidanje sadržaja kako biste ga gledali kasnije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi