Samsung Bixby će vašim glasom odgovarati na pozive

Postojeća Bixby Text Call opcija konvertuje tekstualne poruke u glasovne pozive sada će umesto generičkog glasa koristiti vaš glas.

Samsung Bixby će vašim glasom odgovarati na pozive

Upoznati smo sa mogućnostima veštačke inteligencije da savršeno imitira nečiji glas, kao i potencijalnim opasnostima koje to donosi, ali Samsung kroz Bixby želi da ovu tehnologiju iskoristi na zanimljiv način.

Bixby Text Call

Bixby Text Call je deo Samsung One UI 5.1 interfejsa i korisnicima daje opciju da otkuca poruku umesto da odgovara na pristigli poziv. Umesto slanja ove poruke u tekstualnom formatu, Bixby je konvertuje u generisanu glasovnu poruku, koja se pušta nakon javljanja na poziv, piše Techspot.

Ovaj servis koristi nekoliko različitih glasova za čitanje poruka naglas. Ali novo ažuriranje će koristiti savršenu repliku glasa samog korisnika za odgovaranje. Ovo je postignuto snimanjem nekoliko rečenica vašeg glasa u Bixby Voice Creator, koji potom pravi AI generisanu kopiju vašeg glasa do najfinijih detalja uključujući i način govora.

Bixby Text Call je za sada dostupan na engleskom jeziku. AI generator je u ovom trenutku dostupan samo u Koreji, ali stiže i korisnicima Galaxy S23 serije na engleskom jeziku kasnije ovog meseca. Samsung tvrdi da želi da generisani glas učini kompatibilnim i sa drugim Samsung aplikacijama, van telefonskih poziva.

Imitiranje nečijeg glasa će uvek uzrokovati strah od potencijalnih zloupotreba ukoliko se neko domogne tuđeg telefona i ima mu pristup, ali Samsung navodi da ova funkcija obaveštava korisnike na drugoj strani linije da razgovaraju sa Bixby asistentom, a ne osobom koju su zvali.

I Apple na istom putu

Protekle nedelje, Apple je podneo patent koji iMessage aplikaciji dozvoljava da naglas čita poruke glasom pošiljaoca. Zvuči slično pomenutoj Samsung funkciji, osim što je Apple verzija ograničena samo na iMessage servis.

Nakon samo dva meseca od početka 2023. nesumnjivo možemo reći da je ovo godina kada veštačka inteligencija postaje mainstream. Knjige koje piše Chat GPT, generisane slike i fotografije, imitiranje glasa i autonomna vozila su samo deo onoga što nas očekuje u bliskoj budućnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi