Snimci ekrana MIUI 14 otkrivaju nove funkcije

Kompanija Xiaomi će uskoro predstaviti novi korisnički interfejs, a nezvanični snimci ekrana otkrivaju neke od mogućnosti.

Tek što smo vam juče predstavili nezvaničnu listu uređaja koji će najverovatnije dobiti nadogradnju na najnoviji korisnički interfejs kompanije Xiaomi, MIUI 14, portal GSMArena prenosi kako su se pojavili prvi snimci ekrana koji predstavljaju neke od novih funkcionalnosti ekskluzivnih za MIUI 14. 

Šta je to novo u MIUI 14? 

Za početak treba naglasiti kako je najnovije korisničko okruženje izrađeno od strane kompanije Xiaomi zasnovano na Android 13 operativnom sistemu. Prema sadržaju nezvaničnih snimaka ekrana koji su osvanuli na sajtu 91Arena, očekuje nas nekoliko interesantnih izmena: 

Galerija: Aplikacija za pregledanje fotografija i video snimaka najverovatnije će dobiti opciju za prepoznavanje teksta na slikama. Ova funkcionalnost prvo bi prepoznala sadržinu teksta na fotografiji, a potom vam dozvolila da taj tekst iskopirate. Pored toga, primećena je i opcija “On this day” koja bi vas verovatno podsećala na one fotografije koje ste uslikali na aktuelni datum u prošlosti. 
MIUI_14_functions.jpg

Audio: Dostupni snimci ekrana sugerišu i da će MIUI 14 doneti podršku za Bluetooth LE Audio kodek, koji predstavlja evoluciju bežičnog prenosa zvuka. Pored toga, ovo korisničko okruženje donosi podršku i za Auracast odašiljane audio signala gde vaš uređaj služi kao neka vrsta radio aparata i više osoba sa bežičnim slušalicama mogu da slušaju muziku koju vi puštate na svom telefonu. Na kraju, MIUI 14 donosi i “Multi-Stream” tehnologiju koja istovremeno šalje signal na obe bežične slušalice (do sada je jedna bila “glavna” i ona se povezivala sa sekundarnom slušalicom”). 

Bezbednost: Ovaj korisnički interfejs unapređuje i bezbednosne protokole novom “Anti-fraud” funkcionalnošću koja će obeležavali sumnjive pozive, tekstualne poruke i potencijalno maliciozne aplikacije. 

Razno: Najnovija verzija MIUI će takođe doneti bolju organizaciju notifikacija, unapređen interfejs časovnika, kao i prerađeni izgled i funkcionalnosti za virtuelnog asistenta. 

Kada se očekuje izlazak novog korisničkog interfejsa? 

U ovom trenutku nije poznat tačan datum objavljivanja MIUI 14 korisničkog okruženja, ali se pretpostavlja da će se on pojaviti krajem godine zajedno sa Xiaomi 13 serijom mobilnih telefona. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi