Acer predstavio hardver koji brine o našoj okolini

Na nedavno održanom događaju, kompanija Acer je predstavila nove proizvode koji su izrađeni u skladu sa ekološkim principima.

 
Vero je naziv linije ekološki-orijentisanog hardvera, a odnedavno možemo da vidimo dva nova laptopa, AIO desktop, monitore, miševe i tastature i novi projektor, koji su u nekom procentu izrađeni od recikliranih materijala i poseduju pakovanje koje se u potpunosti može reciklirati.
Aspire Vero laptopovi
Novi modeli serije laptopova imaju FHD ekrane dijagonale 14 i 15 inča, ali i najnovije Intel procesore 12. generacije, te moderne konekcije uključujući Thunderbolt 4 i USB C 3.2 specifikacije. U saradnji sa kompanijom Intel, novi Acer laptopovi ispunjavaju sve standarde Evo porodice, što znači da oseduju moćni hardver i ključne performanse kada su u pitanju responzivnost, instant buđenje, autonomija baterije, brzo punjenje i mnogo toga.AspireV15.jpg
Sa ekološke strane Acer napominje da kućište oba nova modela koristi 30% PCR plastike, slično kao i okviri ekrana, dok su tasteri tastature napravljeni od 50% PCR plastike, čime se smanjuje ukupna emisija štetnih gasova u procesu proizvodnje.
Laptopovi će se naći u prodaji od avgusta 2022. godine sa početnim cenama od 899 i 999 evra.
AspireVero.jpg
Acer Veriton Vero AiO
Acer navodi da je ovaj AiO model namenjen kompanijama koje imaju svest o ekologiji, uključujući i one čiji zaposleni rade od kuće, a potreban im je moćan računar koji ne zauzima mnogo prostora na radnoj površini.
Računar je spakovan u kućište 24-inčnog FHD monitora koji se po potrebi može montirati na zid preko VESA nosača. Sa hardverske strane, ovi računari imaju najnovije Intel procesore 12. generacije, sve do Core i9, NVIDIA GeForce MX550 GPU-ove i do 64 GB dvokanalne DDR4 3200 MHz memorije. Tu je i brzi Wi-Fi 6E (802.11ax) za bežičnu i 20 Gbps USB 3.2 Gen 2×2 Type-C za žičnu vezu, zajedno sa dva M.2 SSD-a koji podržavaju do 2 TB skladišta.
AiO.jpg
Acer Veriton počinje sa isporukom u julu ove godine sa početnom cenom od 919 evra.
Vero monitori
Dva nova monitora su pripadnici ekološke Vero serije. U pitanju su 23,8 i 27 inčni modeli čiji dizajn se 90% sastoji od reciklirane plastike, uključujući i 5% plastike koja se skupi iz okeana. Veći Acer CB273 nudi precizne boje sa Delta E<1 i KVM prekidač za rad sa više računara, ali jednim setom periferija.MonitorV.jpg
Oba modela dolaze u Q3 ove godine, a najavljene cene su 269 i 399 evra respektivno.
Vero PD2325W projektor
Novi model koristi 50% plastike za kućište i 85% recikliranog papira u pakovanju, dok LED lampa ima životni vek od 30.000 časova, čime se štedi oko 50% energije u poređenju sa klasičnim lampama sa živom. Lampa obezbeđuje svetlinu od 2.200 lumena, a slika ima kontrast od 2.000.000:1 i rezoluciju od 1280×800 piksela. Ugrađen je i zvučnik snage 5W tako da nije potrebno priključivati druge audio sisteme ukoliko vam je potrebno da nešto pogledate na brzinu.VeroProjektor.jpg
Projektor takođe stiže u Q3 u Evropu po ceni od 549 evra.
Vero miš i tastatura
Po prvi put Vero linija obuhvata periferije u vidu miša i tastature koji su izrađeni većinom od recikliranih materijala. Pored ušteda na taj način ove periferije imaju procenjen dug životni vek, što je još jedan način na koji se štede, jer se generiše manje otpada. Baterija u mišu omogućava godinu i po dana autonomije, dok tastatura ima životni vek tastera od 5 miliona klikova.AspireV15.jpg
Najavljena cena je 24,99 evra za miša i 69,99 evra za tastaturu, a prodaja kreće u oktobru za miša i novembru za tastaturu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi