AnTuTu grafikoni pokazuju da Dimensity 9000 diše za vratom Snapdragonu 8 Gen 1

Počevši od premium segmenta, Snapdragon 8 Gen 1 telefoni drže prve 3 pozicije: Red Magic 7 Pro, iQOO 9 (kineska verzija) i iQOO 9 Pro.

 
Qualcomm je nekada imao čipsetove sa najboljim performansama za Android i još uvek ima. Međutim, AnTuTu grafikoni performansi pokazuju da je konkurencija bliža nego ikad. I manji je nego ikad – HiSilicon više nije faktor i Samsung jednostavno ne prodaje Exynos premium modele u Kini (gde se nalazi AnTuTu, pa su grafikoni nagnuti ka tom tržištu).Počevši od premium segmenta, Snapdragon 8 Gen 1 telefoni drže prve 3 pozicije: Red Magic 7 Pro, iQOO 9 (kineska verzija) i iQOO 9 Pro.Međutim, MediaTek-ov Dimensity 9000 ovde već kuca na vrata. Redmi K50 Pro je na četvrtom mestu (ovo bi trebalo da bude globalno pod imenom Poco F4), Oppo X5 Pro (za kinesko tržište) je na šestom. Ostalih 10 najboljih su uređaji Snapdragon 8 Gen 1, ali Dimensity je samo nekoliko procenata niže od najboljeg rezultata.
 
tabelaantutu.jpg
AnTuTu tim pripisuje rezultat Red Magic-a njegovom vrhunskom hlađenju – radi se o telefonu za gejming sa ugrađenim ventilatorom – što je omogućilo čipsetu da zadrži visoke frekvencije. iQOO su takođe telefoni za gejming i iako nemaju ventilatore, njihovo hlađenje je bolje nego na većini telefona.Što se tiče dva Dimensity 9000 modela, AnTuTu kaže da Oppo koristi konzervativniji regulator toplote, koji je zadržao performanse Find X5 Pro malo iza Redmi K50 Pro nije automatski prešao u režim performansi tokom testa, što ga je sprečilo da pređe granicu od milion.Borba Snapdragon 8 Gen 1 protiv Dimensity 9000 nije jednostrana. MediaTek čip je napredovao u performansama procesora, ali njegov Mali-G710 MC10 GPU je bio malo iza Adreno 730 Qualcomm čipa, što nije iznenađenje, Adreno je već godinama najefikasniji GPU za Android. Opširnije na GSM Arena.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi