Huawei MatePad Paper - Premijum tablet sa e-ink ekranom (Video)

Umesto da sledi industrijske trendove, Huawei je odlučio da predstavi novu kategoriju, u vidu hibrida tableta i ebook čitača. Veliki ekran, dobra autonomija, olovka i još mnogo toga, ovo je MatePad Paper.

MatePad Paper je jedinstven jer spaja klasičan tablet i ebook reader u jedan premijum uređaj. Ideja je da se na velikom ekranu omogući mnogo više od prosečnog čitača elektronskih knjiga. Tako MatePad Paper ispod velikog 10,3-inčnog ekrana ima finu hardversku osnovu: osmojezgarni Kirin 820E čipset sa 4 GB radne i 64 GB interne memorije. Ekran je e-ink tipa i ima visoku rezoluciju od 1872×1404 piksela; ivice oko ekrana su lepo odmere i nisu prevelike, a okvir je malo širi sa leve strane, kako biste mogli da ga držite jednom rukom, tako da ne pritiskate ekran.
Napomenućemo da u paketu MatePad Paper ima i zaštitnu futrolu i M-Pencil olovku druge generacije. I futrola i olovka se magnetno povezuju na tablet, omogućavajući jednostavno korišćenje i nošenje. Futrola je preklopna i ima jezičak koji dodatno drži olovku, takođe preko ugrađenih magneta. M-Pencil olovka se kao i kod MatePad tableta puni bežičnim putem kada se zakači na tablet, što je, ako nas pitate elegantno i jednostavno rešenje, najbolje posle zasebnog slota u uređaju.
Sam tablet je četvrtasti crni monolit prevučen veštačkom kožom koja deluje veoma prijatno na dodir. Sa gornje i donje strane su otvori zvučnika, a gore se nalaze tri od ukupno četiri mikrofona. U desnom uglu gornje ivice smešten je Power taster u koji je integrisan senzor otiska prsta, dok je odmah iza ćoška klackalica za regulaciju zvuka, koju možete da koristite i za listanje strana dok čitate omiljenu knjigu. USB-C je smešten na donjoj strani, centralno, ali Huawei nije implementirao IP zaštitu što je prava šteta, jer je ovo uređaj koji biste rado nosili sa sobom na plažu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi