I Oppo izbacuje punjač iz pakovanja

Kako će se onda ostvarivati SuperVOOC brzine ako Oppo izbacuje punjač iz pakovanja telefona?

Oppo je brendirao svoju tehnologiju brzog punjenja pod nazivom SuperVOOC koja ostvaruje odlične rezultate. Međutim, ništa ne traje večno, a kako navodi GSMArena, nemile vesti kompanija Oppo prenela je publici tokom predstavljanja Reno8 serije telefona na evropskom tržištu. 

Doviđenja punjaču 

Prema rečima zamenika direktora operacija kompanije Oppo, Biliju Žangu, od sledeće godine možemo očekivati da punjači izostanu iz pakovanja za nekoliko uređaja. Žang je naveo:

“Sledeće godine izbacićemo punjač iz pakovanja nekoliko proizvoda, ali imamo plan jer znamo da našim kupcima nije lako da dođu do SuperVOOC punjača. Planiramo proširenje naših operacija, ali ćemo iste te punjače napraviti dostupnim u prodavnicama kako biste mogli da ih kupite i nastavite da ih koristite čak i kada promenite vaš telefon”. 

Dakle, izbacujemo punjač, ali ne brinite se moći ćete da ga kupite zasebno u prodavnicama u kojima će taj isti punjač biti dostupan nakon što smo ga planski izbacili iz vašeg paketa zajedno sa određenim mobilnim telefonima. Kao da se nisu preterano potrudili oko objašnjenja… 

Razlog? 

U ovom trenutku, više proizvođača mobilnih telefona odlučilo je da eliminiše punjač iz pakovanja. Prvi je bio, naravno, Apple, nakon njih Samsung, pa je bilo logično očekivati da i ostali proizvođači mobilnih telefona prate trendove. Da ne zaboravimo, sve ovo pod obrazloženjem ekologije i bacanja punjača i raznoraznih polulogičnih objašnjenja. A ne smemo zaboraviti činjenicu da cene uređaja nisu umanjene za iznos punjača, nego rastu li rastu. 

Situacija sa telefonima kompanije Oppo malo je specifičnija zbog same tehnologije SuperVOOC punjenja koje dostiže sjajne brzine i koje je bilo jedna od funkcionalnosti koje su ovog proizvođača odvajale od konkurencije. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kakav plan je ova kompanije osmislila i na koji način će se od sada razlikovati od ostatka ponude mobilnih telefona. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi