Lenovo Tab M10 (3. Gen) sa Android 11, 4 GB RAM-a se pojavljuje na Google Play konzoli

Lenovo Tab M10 (3rd Gen) će raditi na Android 11 iz kutije

 
Lenovo se sprema da uskoro lansira novi Android tablet. Popularna serija Tab M kompanije uskoro dobija novi uređaj sa uključivanjem Lenovo Tab M10 (3. Gen). On će naslediti Lenovo Tab M10 (2. Gen), koji je trenutno dostupan u HD i Full HD varijanti.
Predstojeći tablet kompanije Lenovo koji se fokusira na budžetski segment primećen je na Google Play konzoli i otkriva neke ključne specifikacije kao što su RAM, procesor, verzija Android-a, rezolucija ekrana i GPU.
Google Play lista otkriva da će uređaj imati rezoluciju 1200 x 1920 sa gustinom piksela od 240 ppi. Za kontekst, Lenovo Tab M10 poslednje generacije je lansiran u dve varijante – varijanta HD rezolucije i varijanta Full HD. Dalje, lista takođe potvrđuje 4 GB RAM-a. Zanimljivo, izgleda da Lenovo donosi prilagođeni čipset pod nazivom Socionext SC1408AJ1. Ovo je četvorojezgarni čipset sa dva ARM Cortex-A72 i dva ARM Cortex-A53, oba na taktu od 1,1 GHz. CPU je uparen sa Mali T820 GPU-om sa taktom od 650Hz.
Što se tiče softvera, Tab M10 (3rd Gen) će pokrenuti Android 11 iz kutije, a snimak ekrana tableta otkriva gomilu prethodno učitanih Google aplikacija kao što su Duo, Kids Space, Messages, Photos zajedno sa aplikacijama treće strane kao što je Netflix. Tab M10 2. generacije je predstavljen samo u Wi-Fi i LTE opcijama, a isto možemo očekivati i sa Lenovo Tab M10 (3. Gen).
Za sada nema vesti od kompanije Lenovo o datumu lansiranja Tab M10 (3. Gen). Pošto je tablet primećen na Google Play sajtu, trebalo bi da bude ozvaničen u narednim nedeljama, javlja MySmartPrice.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi