Microsoft sprema laptop sa SD 8cx Gen 3 čipsetom, mogao bio da bude brži od nekih AMD i Intel rivala

Uređaj koristi Qualcommov ARM-bazirani flagship čipset za Windows uređaje, Snapdragon 8cx Gen 3

 
Nedavna Geekbench lista otkriva zanimljive detalje o budućem Microsoft Surface proizvodu, verovatno laptopu. Uređaj koristi Qualcommov ARM-bazirani flagship čipset za Windows uređaje, Snapdragon 8cx Gen 3.Čini se da je naziv modela u skladu sa prethodnim kodnim nazivima Surface uređaja, dok oznaka „EV2“ sugeriše da je proizvod ušao u fazu testiranja hardvera ili drugim rečima “Testiranje verifikacije opreme” (EVT). U ovoj fazi, proizvođač se uverava da sve u hardveru funkcioniše ispravno pre nego što finalizuje spoljašnji i unutrašnji dizajn.
 
ev2microsoft.jpg 
Što je još interesantnije, rezultati Geekbencha sugerišu da se CPU može suprotstaviti Intel i AMD procesorima kada su u pitanju performanse sa više jezgara. Intel Core i7-1165G7, na primer, ima niže rezultate u radnim opterećenjima sa više niti na Geekbench-u. Međutim, performanse jednog jezgra su i dalje veće kod Intel i AMD čipova.
 

Ipak je i dalje nejasno koji uređaj se testira. Ima još vremena pre nego što dobijemo bilo kakve tačnije informacije pošto je uređaj tek nedavno ušao u fazu testiranja hardvera, piše WinFuture.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi