Očekuje se nova sigurnosna nadogradnja za Google Pixel 6

Kompanija Google će tokom aprila izbaciti novu sigurnosnu nadogradnju za Android 12 na Google Pixel 6 mobilnom telefonu.

#Google #Pixel6

 
Tokom aprila, kompanija Google isporučiće novu sigurnosnu nadogradnju za svoju Pixel 6 seriju mobilnih uređaja, a kako bi rešila neke od najčešćih problema na koje su se korisnici ovih telefona žalili. Najčešče, korisnici su bili nezadovoljni bežilnim punjenjem, kao i raznim problemima vezanim za ponašanje sistema kamera.Iako su uređaji Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro doneli unapređene kamere u odnosu na već odličan sistem prisutan na seriji Pixel 5, nisu svi korisnici uspevali da ostvare iste rezultate. Neki korisnici bi, prillikomp fotografisanja, dobili zelenu boju preko celog ekrana. Sa druge strane, prilikom fotografisanja prednjom kamerom dobili bi zumirani prikaz dok pokušavaju da uhvate svoj kadar. Nesvakidašnji problemi za koje kompanije Google tvrdi da će ih popraviti.
 
Pogledajte još: Evo šta sve do sada znamo o telefonu koji stiže ovog proleća – Pixel 6a
Uz to, ova sigurnosna nadogradnja unutar Android 12 operativnog sistema trebalo bi i da unapredi karakteristikie bežičnog punjenja za koje su ova dva mobilna telefona sposobni, kao i smanje potrošnju baterije telefona kada se koriste određeni dodaci, poput bežičnih slušalica. Pored toga, kroz ovu nadogradnju kompanija Google cilja da reši i sledeće probleme:Zatvaranje aplikacije prilikom njihovog korišćenja u modu slike u slici.

Greške prilikom koriščenja određenih vrsta “live” pozadina ekrana.
Nevidljivu traku sa obaveštenjima koja bi nestala ukoliko bi korisnik promenio pozadinu ekrana u određenim uslovima.
Pogrešne animacije koje bi se pojavile prilikom korišćenja opcije za pretraživanje aplikacija unutar menija sa aplikacijama.
Onemogućenu navigaciju na “overview” ekranu dok je uključen TalkBack.

A šta je sa sigurnosnim unapređenjima? Rešene su neke od najvećih kritičnih grešaka i ranjivosti prisutnih unutar ovog operativnog sistema, a sama lista je predugačka kako bi se svaki rešeni problem navodio ponaosob.
Dakle, Google nastavlja da vredno radi kako bi ispravio sigurnosne propuste unutar Android 12 operativnog sistema, a čini se i da osluškuje žalbe svojih korisnika i pokušava da omogući i lepše korisničko iskustvo na svojim Pixel 6 i Pixel 6 Pro mobilnim uređajima.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi