One UI 5 i Android 13 stižu sutra na evropske modele Samsung Galaxy S22 serije

Samsung je jedna od kompanija koja vrlo ozbiljno shvata važnost softverskih ažuriranja, pa će 24. oktobra S22 serija dobiti stabilnu verziju One UI 5 i Android 13.

Prema dosadašnjim obećanjima Samsung je rekao da će nova verzija operativnog sistema i korisničkog interfejsa stići u oktobru. Neki korisnici Galaxy S22 Ultra već su prijavili da su dobili obaveštenje o OTA ažuriranju, prenosi GSMArena.
Oznaka paketa ima firmver S908BXXU2BVJA, „težak“ skoro 3 GB , i u njemu se nalaze najnovije oktobarske bezbednosne zakrpe. Naravno, bezbednosne zakrpe su stvari koje najmanje zanimaju prosečnog korisnika, pa One UI 5 dolazi sa pregršt novih mogućnosti:

Nove ikonice
Novo obaveštenje o pozivu i generalni raspored obaveštenja
Novi sistem prilagođavanja zaključanog ekrana, pozadina i vidžeta
Optimizacija produktivnosti (unapređen rad sa više stvari istovremeno, ubačene opcije za izvlačenje i skeniranje teksta, optimizacija DeX, Notes i Connected Devices)
Novi sleep režim

One UI 5
Pored S22 serije, novi One UI 5 i Android 13 stižu i na Galaxy Z Fold 4, Z Flip4 i modele Galaxy S21 serije do kraja 2022. godine. Samsung je naveo da će ažuriranjem u istom periodu biti obuhvaćeni i stariji modeli: Z Flip3, Z Fold3 kao i Galaxy A53.
Više o detaljima koje će doneti One UI 5 i Android 13 na Samsung uređaje pogledajte na ovom linku.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi