Qualcomm sprema posebnu verziju Snapdragon 8 Gen 2 čipseta sa visokim radnim taktovima

Za koji dan se očekuje da Qualcomm predstavi Snapdragon 8 Gen 2 čip, pa ne iznenađuje mnogo činjenica da se pojavljuju nove informacije o tome šta bi on trebao da donese.

Dok čekamo Qualcomm konferenciju koja je zakazana za 15. novembar, stižu nam informacije od popularnog insajdera sa Weibo mreže koga znamo pod nazivom Digital Chat Station. Ovoga puta se sugeriše da bi Qualcomm mogao u startu da predstavi dve verzije novog Snapdragon 8 Gen 2 čipa, od kojih će jedna imati „nasvirane“ taktove najbržeg jezgra, jer jedino što nam fali na novom Snapdragon čipu su još bolje performanse (primetite ironiju).
Snapdragon8Gen2.jpg
Trenutna verzija top Snapdragon čipseta ima svoju Plus verziju, čije Prime jezgro radi na 3,19 GHz, pa se pretpostavlja da će Snapdragon 8+ Gen 2 raditi na 3,4 do 3,5 GHz. Ukoliko će zaista biti tako, onda je verovatno u pitanju samo selekcija jezgara koja mogu da izdrže tako visoke taktove, otprilike kao što proizvođači procesora prave selekciju svojih top modela od ostatka ponude.
Snapdragon 8 Gen 2 će dolaziti iz TSMC pogona, i to 4 nm proizvodnog procesa, a očekuje se da će premijera biti na iQOO 11 telefonu, čija premijera bi trebala da se poklopi sa Qualcomm konferencijom, i možda na novim Xiaomi Mi 13 i Mi 13 Pro modelima.
Snapdragon8Gen2Everything.jpg
MediaTek sprema iznenađenje
U postu na Weibo mreži, Digital Chat Station je dodao i da će novi MediaTek Dimensity čipset doneti ozbiljan skok u CPU performansama i dodatno smanjiti razliku između Snapdragon i Dimensity čipsetova.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi