Samsung dodaje nove funkcije za kameru na Galaxy S22 seriji telefona

Nova softverska nadogradnja donosi nove funkcionalnosti.

Ima li išta lepše od toga kada vam na vaš mobilni uređaj stigne softverska nadogradnja koja unapređuje mogućnosti hardvera na vašem telefonu? Kako prenosi GSMArena, Samsung je odlučio da svoje korisnike obraduje dodatnim funkcionalnostima za sistem kamera unutar svoje Galaxy S22 serije telefona.
Zanimljiva unapređenja
Odmah da vas razočaramo, ukoliko nemate neki od mobilnih telefona “flagship” serije telefona kompanije Samsung, ništa od ove nadogradnje, jer je ona rezervisana samo za Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra mobilne telefone. Ali, ukoliko jeste srećni dobitnik, verujemo da će vas zanimati šta će se to unaprediti.

Hyperlapse: Prvo unapređenje odnosi se na pravljenje “Hyperlapse” video snimaka, koji će od sada biti omogućeni i na telefoto kameri. Do sada, ovo je bilo moguće samo na glavnom i ultraširokougaonom senzoru, ali od sada će i telefoto senzor moći da pravi interesantne snimke i probudi skrivenog filmadžiju u vama.

Samsungkamera.jpg
Za one koji ne znaju, “Hyperlapse” donosi opciju za pravljenje “ubrzanih” video snimaka koji vam dozvoljavaju da podesite brzinu reprodukcije. Pored toga, Samsung je najavio i da se radi na “Astro Hyperlapse” funkcionalnosti za snimanje noćnog neba prepunog zvezda. Ne zamerite nam na poetičnosti.

QR skener: Dobrodošlo je i unapređenje za QR skener koji bi će doneti veću površinu za skeniranje ovakvih kodova kako biste lakše mogli da čekirate one ogromne kodove na računima iz Lidla za koje više nismo ni sigurni da li rade. Svakako, ova funkcionalnost će vam znatno olakšati skeniranje.
Ostala unapređenja: Pored ova dva velika unapređenja, ova softverska nadogradnja donosi i poboljšanu upotrebu HDR režima i unapređenu reprodukciju boja na fotografijama. Pored toga, optimizovana je i upotreba radne memorije prilikom korišćenja funkcionalnosti “AI Performance” unutar Photo, Video i Night modova. Na kraju, Samsung je poradio i na stabilizaciji prilikom korišćenja kamera.

Kada se očekuje nadogradnja?
Da naglasimo, unapređenja za “Hyperlapse” i skener QR kodova dolazi i na Samsung Galaxy S21 seriju, dok su ostala unapređenja rezervisana samo za aktuelne “flagship” modele. Ovu nadogradnju možete očekivati veoma uskoro.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi