Samsung otkazao S22 FE zbog S22 Ultra i nedostatka čipova

Odlična prodaja Samsung Galaxy S22 Ultra najverovatnije je dovela do ukidanja ideje o S22 FE telefonu.

Prema informacijama koje prenosi portal GSMArena, kompanija Samsung odustala je od predstavljanja novog Galaxy S22 FE telefona koji je trebalo da ima isti čipset kao i njihov “flagship” uređaj za ovu godinu, Galaxy S22 Ultra.
Ništa od S22 F
Prema najnovijim detaljima kompanija Samsung rešila je da obustavi razlog najnovijeg uređaja iz svoje popularne FE serije telefona, Galaxy S22 FE. Sa druge strane, dobra vest jeste da celokupna linija ovih uređaja nije zvanično ukinuta već da bismo sledeće godine, ukoliko se sve nastavi po planu, mogli da očekujemo Samsung Galaxy S23 FE.
Kako se ranije pretpostavljalo, Galaxy S22 FE trebalo je da ima isti čipset kao i Galaxy S22 Ultra uz nešto lošije performanse kamera i drugih komponenti ovog telefona. Planirana je proizvodnja oko 3 miliona S22 FE telefona, ali se od toga odustalo zbog nekoliko razloga.
S22 Ultra
Razlozi
Sa jedne strane glavni i osnovni razlog jeste nestašica čipova koja još uvek traje, pa kompanija Samsung jednostavno nije u stanju da obezbedi dovoljno procesora koji bi pokretali novu verziju telefona iz FE serije.
Sa druge strane, tu je i prodaja Samsung Galaxy S22 Ultra telefona koja ide odlično. Samim tim, ova kompanija najverovatnije ne vidi poentu upotrebe ovog čipseta u Galaxy S22 FE telefonu koji bi se prodavao po manjoj ceni kada već isti taj čipset upotrebljava u skupljem telefonu koji se veoma dobro prodaje na svetskom tržištu.
S21 FE
Tokom prve polovine ove godine kompanija Samsung prešla je broj od 10 miliona prodatih Galaxy S22 Ultra telefona, a plan za sledeću godinu je prodaja 30% više ovih telefona. Sasvim je jasno da je kompanija procenila kako je mnogo isplativije nastaviti sa proizvodnjom ovog telefona do trenutka predstavljanja novog “flagship” modela.
Nadamo se da slična sudbina neće zadesiti i S23 FE naredne godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi