Drugi CE&HA sajam u Beogradu

Drugi CE&HA sajam je stigao. Od pionirskog pokreta sa velikim ambicijama, više je nego očigledno da se ovaj sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata razvija u pravom smeru. Ove godine se CE&HA održava od 13. do 16. septembra i na njemu posetioci mogu uživati u mnoštvu sadržaja koji potpada pod odrednicu samog naziva. Toliko toga se ima videti i iskusiti, u pravom smislu te reči, na ovogodišnjem sajmu. Pogledajte &scaro

Bench Tim

Drugi CE&HA sajam u Beogradu

Kada smo pre godinu dana govorili o CE&HA sajmu, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom i čak i nakon što se isti održao sumnjali da će sajam dočekati drugu godinu postojanja. Naravno, oni nisu bili u prilici da sa nama slušaju priče o ambicioznim planovima, zdravoj konstrukciji, potpisanom dugogodišnjem ugovoru. Najbolje i najlepše jeste kada pustite da dela pričaju umesto vas, a CE&HA danas svakako priča za sebe, i to vrlo lepu, divnu i poučnu priču za sve nas, ljubitelje tehnologije.

No, priču “zašto CE&HA” smo ispričali još prošle godine i to i dalje važi. Jednostavno, sa ovakvom manifestacijom, Beograd staje rame uz rame sa velikim centrima tehnologije. Još jednostavnije, zato što je Srbiji i srpskom IT-ju ovakva manifestacija potrebna. Sama manifestacija organizovana po uzoru na najveće svetske sajmove iz ove oblasti, kao što su IFA u Berlinu, CeBit u Hanoveru i CES u Las Vegasu.

Sajam CE&HA, odnosno sajam računara, potrošačke elektronike i kućnih aparata, će biti održan od 13. do 16. septembra na Beogradskom sajmu, gde će biti predstavljena najnovija dostignuća iz ovog sveta. Prisutno je mnoštvo kompanija koje će demonstrirati svoje proizvode tokom trajanja sajma, a posetioci će moći da vide i isprobaju najnovije uređaje najpoznatijih svetskih proizvođača. Takođe je veoma bitno da posetioci mogu da direktno, na licu mesta, kupe mnoge od njih. Kao i prethodne godine, glavni pokrovitelj sajma je Tehnomanija, koja će omogućiti kupovinu velikog broja proizvoda na licu mesta. Tu su još i brojne promocije, konferencije (danas smo prisustvovali nekolicini istih), nagrade, takmičenja i tako dalje.

Sam sajam se održava u dve najveće hale Beogradskog sajma, halama 1 i 4. Ukupna površina na kojoj se izlaže iznosi preko 6000 kvadratnih metara. Treba reći da posetioci, uslovno rečeno, mogu da očekuju sasvim različita iskustva u te dve hale. Naime, u hali 4 je skoncentrisana ponuda iz domena bele tehnike i kućnih aparata (uključujući i demonstracije, prikaze kulinarskih atrakcija, prezentacija vezanih za belu tehniku, pa i “kuvanja uživo”). Sa druge strane, u hali 1 se nalaze izlagači iz domena računara i potrošačke elektronike, gde prikazuju svoje proizvode i rešenja, gde se održavaju prezentacije tih kompanija, vezane za gedžete, laptopove, kompjutere, tablete, razne tehnologije i tako dalje.

Postoji i nekoliko posebnih atrakcija. Na primer, posetioci mogu da besplatno gledaju filmove u CE&HA bioskopu, zahvaljujući kompaniji Canon. Sve u svemu, kompanija Duke & Peterson, na čelu sa gospodinom Zoranom Đukanovićem, koja i organizuje CE&HA sajam, je najavljivala još veći, još bolji sajam, i naš je utisak da je u tome potpunosti uspela. Na ovim stranama imate priliku da se uverite i zašto.

Sajam traje do nedelje, 16. septembra, što znači da ove godine traje četiri dana, umesto prošlogodišnjih tri. Cena ulaznice je 200 dinara. Uz ulaznicu, posetioci dobijaju i sajamski vodič sa mapom sajma i štandovima, odnosno sa programom dešavanja na centralnoj bini i rasporedom raznih događaja na sajmu. A događaja ima zaista puno, i u svakom trenutku se nešto negde dešava.

Mi smo se potrudili da vam prenesemo delić atmosfere sa sajma i pokažemo šta možete da očekujete ako posetite Beogradski sajam do nedelje i budete prisutni na CE&HA manifestaciji. Verujte, tu ima svega, od najsitnijih i najpristupačnijih mogućih gedžeta i baterija, pa sve do vrlo kompleksnih sprava i uređaja, i nama uvek tako dragih high-end naprava koje predstavljaju ultimativno rešenje za vaš digitalni dom. I što je najbolje, sve u toku sa aktuelnim dešavanjima i modernim trendovima.

 

Atmosfera

Pogledajte šta smo zabeležili tokom prvog dana sajma…

Samsung je kao i prošle godine bio apsolutno dominantan. Ova kompanija je bila rasprostranjena na nekoliko lokacija unutar glavne hale gde ste mogli od stručnog osoblja saznati mnoge stvari o različitim uređajima. Bilo da vas zanimaju uređaji bele tehnike, kao što su veš mašine, frižideri i drugi (manje zanimljivi) uređaji ili televizori, monitori, notebook/ultrabook… sve je bilo prikazano, a ljubazno osoblje spremno da pomogne.

ASUS je standardno izložio veliki broj proizvoda i kao i uvek bilo je vrlo zanimljivih uređaja. Pre svega, pomenuli bismo odličnu ASUS Republic of Gamers konfiguraciju. Naravno, nije izostavljen ni novi Vulcan headset čiji smo prikaz imali nedavno na sajtu. Takođe, izložen je veliki broj matičnih ploča, grafičkih karti i ostalih komponenti. Mobilni segment je dobio poseban štand na kom su se našli noviteti kao što je PadPhone, razne verzije Transformera, a prisutni su bili i RoG notebook-ovi.

 

 

Pored Samsunga, televizori su bili definitivno fokus za mnoge proizvođače. Bilo je pristupačnijih modela kompanija Vox, Fox, ali i Philips, LG itd.

 

Za ljubitelje dobrog zvuka Pioneer je ponudio sve oblike audio opreme, od pojačala, risivera, zvučnika, pa čak i opreme za automobile sve je tu. Za one koji su zainteresovani za ovu sferu i proizvođača zaista imaju šta da vide. U “car-hifi” se aktivno uključio i Sony sa svojom Explode linijom, sa sve Hyundai automobilom koji su “naoružali do zuba”.

Na kraju tu je i veliki broj drugih brendova koji su imali svašta da pokažu kako izgleda i radi, a nešto ćemo ostaviti i vama da otkrijete sami…

Sveukupno, posetiocima su na raspolaganju još tri puna dana da iskuse čari modernih tehnologija na sajmu, a mi još jednom izražavamo zadovoljstvo što je sve jasnije da je ova manifestacija postala redovna i tradicionalna. Tim pre što smo u vremenu krize, recesije, velikih rezova na svim stranama, i u takvim uslovima nije nimalo lako održati manifestaciju sajamskog tipa kakva je CE&HA. Nadamo se da su vam ove stranice barem malo dočarale atmosferu i dešavanja na sajmu, a vama toplo preporučujemo da ga posetite. Cena je niska, a potpuno smo uvereni da ćete pronaći nešto za sebe na sajmu, bez obzira za koji ste tip uređaja potrošačke elektronike zainteresovani – a nemojte nam reći da u 21. veku niste zainteresovani za nešto, jer vrlo dobro znamo da to nije slučaj.

 

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi