Dynamics Minds 2023 konferencija - AI poslovna rešenja u fokusu

Dynamics Minds 2023 konferencija okupila je u Portorožu preko 600 stručnjaka i korisnika Microsoft Dynamics i Power Platform rešenja iz čitavog sveta.

Dynamics Minds 2023 konferencija - AI poslovna rešenja u fokusu

Na samom severu Jadranskog mora u Piranskom zalivu nalazi se mali deo obale Jadrana koji pripada Sloveniji, a koji krasi vrlo specifičan šarm. Ova oblast koja je geografski, ali i vizuelno na pola puta između Istre i Italije je možda najpoznatija po luci Kopar koja je vrlo bitno čvorište za protok robe sa brodova iz čitavog sveta ka kontinentalnoj srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Pored Pirana po kome je zaliv i nazvan, jedan od ukrasa ove oblasti je i Portorož, gradić sa oko 3000 stanovnika koji je od 22. do 24. maja 2023. bio mesto održavanja Dynamics Minds konferencije koja je okupila preko 600 učesnika iz čitavog sveta.

Cilj Dynamics Minds konferencije je bio povezivanje međunarodne zajednice stručnjaka i korisnika Microsoft Dynamics i Power Platform ERP i CRM rešenja koja pokrivaju sve aspekte modernog pametnog poslovanja, od upravljanja resursima i podacima, poslovne inteligencije i analitike, podrške, marketinga, razvoja aplikacija i automatizacije i još puno toga.

Na konferenciji je bilo reči o Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, Business Central, Customer Care, Power Platform i drugim poslovnim sadržajima koji su posvećeni razvoju karijere, strategiji partnerstva i promovisanju raznolikosti zaposlenih. Učesnici su imali priliku da poslušaju više od 130 predavača iz Microsofta i partnerskih kompanija, među kojima više od 40 njih nosi titulu “Microsoft Most Valuable Professional” (MVP), koji su među najuticajnijim i najuglednijim stručnjacima za Dynamics i Power Platform rešenja.

Poseban fokus mnogih predavanja je bila Microsoft 365 Copilot funkcija koja integriše upotrebu veštačke inteligencije bazirane na GPT-4 modelu u sva Microsoft business rešenja, čineći njihovu upotrebu jednostavnijom za korisnika, uz AI asistiranu analitiku i upravljanje podacima, alate koji unapređuju produktivnost i mogućnost pravljenja sopstvenih prilagođenih Chatbot rešenja.

Metju Baterbi, Global GTM Solutions Director u Pax8, je na svom predavanju „Win More, Churn Less, Grow Faster” govorio o moći veštačke inteligencije za partnere kompanije Microsoft, kako kompanija podržava svoje partnere u razvoju njihovog poslovanja, bilo kroz Microsoft Cloud ili novu funkcionalnost – Copilot.

„Microsoft Partner Magic Day bio je zaista glavna atrakcija! U prijatnom okruženju s partnerima govorili smo o tome kako se zaista povezati s Microsoftom kao partnerom. To je omogućilo našim partnerima da razumeju poslovanje, strategiju, posebno u području veštačke inteligencije i njene integracije u portfolio proizvoda. Razgovarali smo o Microsoft partner programu koji je namenjen istinskom osnaživanju Microsoft partnera na svaki način“, podelila je Monik Hejvard, Senior Director i Ecosystem Lead for Microsoft Business Applications.

Aleksandar Totović, Microsoft Dynamics Program Manager, komentarisao je značaj ovakvih konferencija i istaknuo da predstavljaju sjajna mesta da se sazna nešto novo, kao i za networking, razmenjivanje iskustava, što je najvažnija stvar među ljudima koji se bave istim ili sličnim poslovima, kao i prilika za ostvarivanje poslovne saradnje.

„Dugo nismo imali događaj na kome se učesnici mogu družiti i razmeniti znanje i videti šta je novo,“ rekao je Tomislav Bronzin, Microsoft Regional Director i MVP for Office Apps & Services, osnivač i CEO kompanije CITUS. „Naše predavanje za biznis aplikacije je bilo dosta neobično. Govorili smo o proširenom sastavu mix realityja i kako sa Power platformom kreirati takve aplikacije za 30 minuta. Neposredni povod za to je bio to što su naši developeri mesecima razvijali slične aplikacije, a mi smo iz šale hteli pokazati kako se prototip može napraviti mnogo brže. I u tome smo uspeli!“

Konferencija je okupila i niz predavača iz Severne Amerike, među kojima je bila i Dona Sakar, direktorka za tehnologiju na području pristupačnosti (accessibility) u Microsoftu. „Tokom svog predavanja na Dynamics Mindsu sam se posebno fokusirala na priču o tome kako svi AI proizvodi koji se trenutno razvijaju moraju biti temeljno razmotreni iz perspektive odgovornosti i inkluzivnosti, jer su to izuzetno moćni alati, ali uz veliku moć dolazi i velika odgovornost”, zaključila je Sakar.

Dynamics Minds konferenciju je organizovala brzorastuća slovenačka tehnološka kompanija Docentric, u saradnji sa zajednicom stručnjaka i korisnika Dynamics rešenja. Sanja Kolundžija, Dynamics 365FO Software Architect u kompaniji DOCENTRIC, je na svom predavanju govorila o verziji Docentric free edition, koja poboljšava radne procese generisanja i distribucije dokumenata.

„Ideja o konferenciji razvila se spontano. Evropi je poslednjih godina nedostajala ovakva vrsta događaja te smo odlučili da razvijemo projekat i na jednom mestu okupimo stručnjake iz Severne Amerike i Evrope. Cilj je bio omogućiti svim profesionalcima da dodatno razviju svoje veštine i prodube svoje znanje i razmene ideje i iskustva. Želeli smo da im omogućimo da se povežu s novim kontaktima i obnove stare, kao i da od Microsoft stručnjaka, iz prve ruke, čuju koja je njihova vizija i kakvi su planovi za budućnost.“

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi