VeeamOn 2017, New Orleans (video)

Veeam software je u Nju Orleansu okupio veliki broj partnera, analitičara i novinara, kako bi predstavio svoja nova rešenja. Benchmark je naravno bio na licu mesta

Benchmark je prethodne nedelje bio u prilici da prisustvuje nesvakidašnjem događaju u organizaciji kompanije Veeam. Reč je o VeeamON konferenciji, namenjenoj predstavljanju novih poslovnih rešenja ove softverske kompanije. Događaj je održan u fantastičnom Nju Orleansu, gradu bogate tradicije i jedinstvenog karaktera, gde su se okupili partneri, novinari i analitičari vodećih medija i kompanija, kako bi ispratili novitete u bogatom portfolio kompanije Veeam.
Nju Orleans je jedna od najpopularnijih turistitčkih destinacija u Americi. Nalazi se blizu samog ušća reke Misisipi u Meksički Zaliv. Sam grad je potpuno drugačiji od američkih gradova koje smo ranije imali priliku da upoznamo. Sa specifičnom tradicijom, mešavinom različitih kultura, pa i kao rodni grad mnogih savremenih muzičkih pravaca, teško da je moglo biti odabrano raznovrsnije mesto. Sa druge strane, bilo je izuzetno interesantno videti grad koji i dalje oživljava, nakon što je bio pogođen katastrofom uragana Katrina, kada je grad devastiran i poprilično opustošen, da bi potom bio obnovljen.  Naravno, Nju Orleans je savršena destinacija i za sve one željne dobrog provoda: verujemo da vam je naziv Burbon street dobro poznat i da ga ne treba posebno objašnjavati
 
Kao jedan od vodećih provajdera softverskih rešenja, Veeam je rešio da se predstavi u punom svetlu. Veliki broj prezentacija i događaja se odvijao tokom dva dana, bilo u formi radnog doručka ili pak klasičnih prezentacija, panela ili intervjua, tokom kojih smo saznavali čime se kompanija bavi, na kom nivou i sa kakvim uspehom. Upravo smo osnove tog znanja želeli da vam prenesemo, budući da je spektar onoga čime se Veeam bavi izuzetno raznovrstan.
Šta su najjači aduti kompanije? Pre svega, to je permanentna dostupnost i izvanredna sposobnost oporavka svih vrsta servisa u kako oni to vole da kažu, disaster situacijama. To su stvari na koje se Veeam pre svega fokusira, bez obzira da li je reč o klaud servisu, hibridnom klaudu, bekap sistemimia za Office 365 ili bilo kom drugom paketu iz bogate ponude rešenja. Da to pomalo laički objasnimo, Veeam je u stanju da gigantski servis – na primer, neki od popularnih čet programa – oporavi u roku od neverovatnih 15-ak sekundi ukoliko dođe do potpunog i totalnog pada. Kompaniji je potpuni fokus na tome da održi servise svojih klijenata permanentno dostupnim i u tome se ističe u odnosu na sve ostale.
Drugi važan aspekat jeste sposobnost integracije i kompatibilnost. Naime, rešenja Veeam kompanije su potpuno kompatibilna sa rešenjima najvećih imena u enterprajz sektoru, kao što su Cisco, HP enterprajz,  Microsoft, VM Ware, NetApp i drugi.  Softverska ponuda je izuzetno bogata, te primerena raznim vidovima, oblicima i veličinama biznisa. Jedna od najznačajnijih novosti u ponudi kompanije u tom smislu je Veeam Availability Suite 10, koji je takođe ovom prilikom predstavljen i biće vrlo brzo dostupan klijentima.
Sve što smo naveli proističe iz filozofije digitalne transformacije, čija je jedna od najznačajnijih karakteristika upravo – dostupnost. Veeam Software je stoga pokrenuo više inicijativa zahvaljujući kojima partneri mogu računati na bolje šanse za iskorišćenje prilika u multicloud i hibridnim cloud okruženjima, kao i na izuzetno visok nivo zaštite u javnom cloudu. Migracije su sada dramatično olakšane, zaštita aplikacija je takođe unapređenja, kao i DRaaS (Disaster Recovery as a Service) mogućnosti.
Ono što nas je posebno oduševilo, a u neku ruku i prati opisanu filozofiju kompanije, jeste što su prezentacije održavane na inženjerskom nivou, ali uz omogućavanje prisutnima, bili oni novinari, partneri ili analitičari, da se upoznaju sa materijom, odnosno da prisustvuju demonstraciji vrlo konkretnih rešenja, načina upotrebe i fizičkih aplikacija onoga o čemu se zapravo govori. Kao novinari smo puno puta bili prisutni na raznim prezentacijama cloud-baziranih rešenja i moramo reći da je ovo bio verovatno “najkonkretniji” događaj kome smo prisustvovali iz ove oblasti.
Pogledajte šta nam je ovom prilikom rekao Džerald Hofman, regionalni potpredsednik Veeam softvera za centralnu Evropu.
 
 
 
 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi