AMD Radeon PRO W7000 dolazi sa čiplet arhitekturom

AMD je lansirao AMD Radeon PRO W7000 seriju grafičkih kartica za radne stanice izgrađene na AMD RDNA 3 arhitekturi visokih performansi

AMD Radeon PRO W7000 dolazi sa čiplet arhitekturom

Kao prve profesionalne grafičke kartice na svetu, Radeon PRO W7000 koriste prednosti čiplet dizajna AMD i prve koje podržavaju DisplayPort 2.1 za ekrane sledeće generacije, AMD Radeon PRO W7900 pruža do 50% veće “geomean” performanse naspram prethodne generacije. Obe grafičke kartice daju bolje performanse po uloženoj jedinici novčane vrednosti od konkurencije u scenariju rada sa zahtevnim profesionalnim i aplikacijama za kreativne korinsike. Ključne karakteristike su:

  • AMD RDNA 3 arhitektura i 5nm dizajn čipa – Pružaju veće performanse i veću efikasnost od RDNA 2 arhitekture. Nove AMD RDNA 3  računarske jedinice dele resurse između poslova renderovanja, veštačke inteligencije i “raytracinga” kako bi ponudile skoro 50% bolje performanse od prethodne generacije.
  • Namensko AI ubrzanje i “raytracing” druge generacije –  Nove AI instrukcije i povećani AI propusni opseg daju više od 2x bolje performanse u odnosu na prethodnu AMD RDNA 2 arhitekturu, dok druga generacija “raytracing” tehnologije pruža znatno veće performanse od prethodne generacije.
  • AMD Radiance Display Engine sa podrškom za DisplayPort 2.1 – Podržava rad u najvećim rezolucijama prikaza uz više od 68 milijardi boja. Nudi podršku za ekrane sa većom brzinom osvežavanja u poređenju sa AMD RDNA 2 arhitekturom i konkurentskim modelima. Video izlazi podržavaju ekrane nove generacije i opcije rada sa više monitora istovremeno.
  • Sertifikovan za vodeće profesionalne aplikacije – AMD nastavlja da sarađuje sa vodećim proizvođačima profesionalnih softverskih aplikacija kako bi osigurao da su AMD Radeon PRO grafičke kartice napravljene za rad u zahtevnom okruženju 24/7 i testirane da ispune stroge standarde, pružajući idealan balans performansi i stabilnosti. Spisak sertifikovanih aplikacija može se naći na  AMD-ovoj  web stranici

Lideri industrije su dali svoje mišljenje o novim grafičkim akceleratorima Radeon PRO 7000 serije:

ACCA softver

„Sjajna saradnja između AMD-a i ACCA nastavlja se intezivno već pet godina. Arhitektonski kupci su imali koristi od kombinacije AMD Radeon ProRender-a u našoj ACCA Edificius aplikaciji zahvaljujući HIP integraciji. Uzbuđeni smo što možemo da objavimo da će korisnici ACCA Edificius-a imati koristi od novog AMD Radeon PRO W7000 grafičkog akceleratora, koji pruža povećani foto-realizam i veću brzinu renderovanja slike, kao i podršku za ekrane sa prikazom ultra-visoke rezolucije.”

Guido Cianciulli, osnivač i izvršni direktor ACCA Software-a

Blender

„Uvek smo srećni što radimo sa AMD-om na poboljšanju performansi Blender-a. Oni su jedni od najvernijih saradnika Blender-a dugi niz godina. Radujemo se što ćemo se domoći i iskoristiti prednosti predstojećih AMD grafičkih kartica za radne stanice koje obećavaju zadivljujuću brzinu “viewport” iscrtavanja i značajno povećane performanse Cycles Render Engine-a, koristeći HIP”, Ton Roosendaal, predsednik Blender Foundation.

Boris FX

„AMD je lider u grafičkoj areni za radne stanice, a njihovi grafički akceleratori Radeon PRO serije su bili ključni jer postprodukcijska industrija žudi za brzinom. Sa HIP-om, “Sapphire” vizuelni efekti se računaju brzinom munje na AMD Radeon PRO grafičkim procesorima. Radujemo se u novoj porodici AMD Radeon PRO W7000 koja će omogućiti nove zabavne kreacije”, Brajan Foks, šef marketinga.

Dassault Sistemes SOLIDWORKS Corp.

„Radujemo se kontinuiranom AMD napretku na polju performansi, pouzdanosti i kompatibilnosti za profesionalce u dizajnu uz najavu AMD Radeon PRO W7000 serije. Zajedno sa najboljim 3D CAD rešenjima iz SOLIDWORKS-a, nova AMD grafika za radne stanice može da poboljša proces dizajna za profesionalce prilikom rada na najnovijim dizajnerskim projekatima.” Nick Ivaskov, direktor SOLIDWORKS ekosistema, Dassault Sistems

Maxon

„Poboljšanje korisničkog iskustva i povećanje produktivnosti su uvek u prvom planu naših razvojnih napora. Iskorištavanje mogućnosti grafičkih performansi AMD Radeon PRO akceleratora je ključ za postizanje tog cilja. Nova linija profesionalnih RDNA 3 grafičkih karti je još jedan značajan korak ka našem krajnjem cilju da Redshift učinimo dostupnim kreativnoj zajednici na svakoj DCC aplikaciji i svakoj hardverskoj konfiguraciji”, Dejvid MekGavran, direktor Maxona.”

HaZimation

„Kako svaki projekat koji razvijamo konstantno raste sa ambicioznim obimom, kreativno i tehnički, imati više memorije na GPU-u je ključno za nas da održimo brzinu kadrova u realnom vremenu kada radimo sa našim cinematskim video igrama i animiranim igranim filmovima u Unreal Engine-u 5. Novi AMD Radeon PRO W7900 sa 48GB memorije  će nam omogućiti da uradimo upravo to i više!”. HaZ Dulull – direktor kinematografije i igre @ HaZimation

Očekuje se da će grafičke kartice serije AMD Radeon PRO W7000 biti dostupne kod vodećih e-tailera od sredine drugog kvartala 2023. AMD Radeon PRO W7900 ima cenu od $3999, dok AMD Radeon PRO W7800 ima stiže po ceni od $2499. Dostupnost proizvoda u OEM i SI sistemima se očekuje u drugoj polovini 2023.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi