Microsoft rešio Windows 11 2H22 problem sa padom gejming performansi

Najnovije Microsoft ažuriranje za Windows 11 takođe sadrži tipične ispravke grešaka koje Microsoft objavljuje u kumulativnim mesečnim “zakrpama”.

Microsoft je pre nekog vremena zaustavio korisnike Windows 11 operativnog sistema u nameri da izvrše nadogradnju na 2H22 verziju zbog problema sa performansama igara. Sada je ispravka spremna u vidu opšte dostupne “zakrpe”.

Zbog toga je kompanija iz Redmonda ponudila korisnicima Windows 11 OS-a, ažuriranje koje konačno rešava problem sa gejming performansama. Microsoft je prethodno upozorio korinsike na potencijalni problem sa lošijim performansma u slučaju pokretanja određenih igara. To se desilo nakon što su neki od Windows 11 korisnika koji su nadogradili Windows na 2H22 verziju, primetili problem.

„Pojedine igre i aplikacije mogu imati lošije performanse od očekivanih ili zastoj u radu Windows 11 operativnog sistema i to u najnovijoj verziji 22H2“, objavio je svojevremeno Microsoft. „Pogođene igre i aplikacije nenamerno aktiviraju određene funkcije za otklanjanje grešaka koje pogađaju GPU performanse i pri tome uopšte nisu namenjene krajnjim korisnicima.“

Iako Microsoft nije naveo koje su to tačno aplikacije i igre sa opisanim problemima, kompanija je blokirala proces ažuriranje za WindoWs 11 2022 i preporučila korisnicima da se određeno vreme suzdrže od prelaska na najnoviju verziju.

Na sreću Windows 11 korisnika, ograničenje je ukinuto pre nedelju dana, a sada je Microsoft izdao kompletnu ispravku koja je dostupna svim korisnicima. Ukoliko koristite Windows 11 2022 Update, možete da proverite Windows Update i pronađete KB5020044 zakrpu i odmah je instalirate.

Odvojeno od Microsof slučaja, Nvidia je takođe uočila određene probleme sa drajverima i najnovijom Windows 11 2022 verzijom, koji su doveli do “seckanja” animacije u igrama i pada “frejmrejta”. Nvidia je rešila probleme još u septembru.

Najnovije Microsoft ažuriranje za Windows 11 pored rešenja prethodno opisanog problema, sadrži tipične ispravke grešaka koje Microsoft objavljuje u kumulativnim mesečnim “zakrpama” kao što su nova upozorenja za OneDrive servis skladištenja podataka u “cloud-u”, zatim poboljšanu funkciju Windows Spotlight i još mnogo toga.

Microsoft je prošlog meseca uzgred otkrio da neke funkcije virtuelizacije Windows 11 OS-a, takođe mogu uticati na performanse igara. Tom prilikom je dao konkretna uputstva igračima kako da ih isključe, ali uz napomenu da ih je nakon gejming sesije, važno ponovo aktivirati.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi