Američki FTC podigao tužbu zbog 180 miliona spam SMS-ova

Prošle godine američki FTC (državna komisija za komunikacije) postavila je nova pravila koja štite korisnike mobilnih telefona od neželjnih SMS-ova. Sada ova komisija pokreće tužbu protiv 29 individua, za koje se sumnja da su sprovodili SMS spam operacije. Prema FTC-u, optuženi su odgovorni za slanje vi

Prošle godine američki FTC (državna komisija za komunikacije) postavila je nova pravila koja štite korisnike mobilnih telefona od neželjnih SMS-ova. Sada ova komisija pokreće tužbu protiv 29 individua, za koje se sumnja da su sprovodili SMS spam operacije. Prema FTC-u, optuženi su odgovorni za slanje više od 180 miliona spam SMS-ova, koji su obećavali poklon kartice prodavnica kao što su Target ili Best Buy. Oni koji su primili SMS-ove su bili pozvani da posete sajtove, na kojima su od njih traženi lični podaci, podaci o kreditnim karticama ili se njih zahtevalo da pristupe drugim servisima kako bi dobili poklon karticu. FTC tvrdi da su ove prikupljene lične informacije prodavane drugim kompanijama, koje su te podatke koristile u marketinške svrhe.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi