ARM sprema Cortex-A75, Cortex-A55 i Mali-G72 čipove

Sajt VideoCardz je objavio nekoliko procurelih slajdova, sa detaljima o dolazećim novim dizajnima ARM procesora i grafičkog čipa

Qualcomm je od svog Snapdragon 820 čipa prešao sa korišćenja ARM Cortex jezgara na sopstvena Kryo jezgra. S obzirom na to da su se Kryo jezgra pokazala izuzetno moćnim, ARM sada pokušava da uhvati korak sa Qualcommom sa novim Cortex procesorima i Mali grafikom.Sajt VideoCardz je objavio nekoliko procurelih slajdova, sa detaljima o dolazećim novim dizajnima procesora i grafičkog čipa. Prema ovim slajdovima, Cortex-A75 će biti za 20% jači od Cortex-A73 modela, a ovo će ostvarivati uz podjednaku potrošnju.
arm2.jpgNajveće poboljšanje će se videti kod Cortex-A55 procesora, koji je navodno dva puta brži i za 15% efikasniji od aktuelne generacije Cortex-A53 procesora, a podržavaće klaster od osam jezgara.
arm3.jpgKada je Mali-G72 GPU u pitanju, ARM ističe da grafički procesor nudi bolje ukupne performanse za do 40 procenata, kao i za 25% bolje upravljanje potrošnjom energije.
arm4.jpgPomenuta je i nova DynamIQ big.LITTLE tehnologija, koja jezgrima omogućava da se konfigurišu u mnogo efikasnijem modu. Zvanična objava novih ARM procesora se očekuje u ponedeljak.Izvor: NextPowerUp

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi