August pametna brava za ulazna vrata

Brave koje su koristile internet vezu nisu novost, ali su obično bile ružne, velike i zahtevale su mesečnu pretplatu. Međutim, nova kompanija August želi ta takvo stanje promeni. Ova kompanija je predstavila bravu koja neće zahtevati pretplatu i koja će moći da bude otključana svakim iPhone 4S i iPhone

Brave koje su koristile internet vezu nisu novost, ali su obično bile ružne, velike i zahtevale su mesečnu pretplatu. Međutim, nova kompanija August želi ta takvo stanje promeni. Ova kompanija je predstavila bravu koja neće zahtevati pretplatu i koja će moći da bude otključana svakim iPhone 4S i iPhone 5 telefonom koji je primio adekvatne ključeve. Brava je napravljena tako da se lako montira na većinu američkih brava i sa unutrašnje strane se može zaključati uobičajeno – rukom. Brava koristi četiri AA baterije koje će trajati između 6 meseci i godinu dana, zavisno od korišćenja. Veza sa mobilnim telefonom će biti ostvarena preko Bluetooth Low Energy veze. Ideja je da svako ko ima aplikaciju i “virtuelne” ključeve, može da otključa bravu, a ti ključevi mogu biti trajni za one koji u kući žive, dok mogu biti i privremeni, ukoliko želite preko vikenda da ostavite kuću prijateljima ili uveče osobi koja će vam čuvati decu.
 

Brava je zamišljena tako da se ne oslanja na internet konekciju ili strujnu mrežu, kako bi uvek mogla da se otvori telefonom. Na pitanje šta se dešava kada telefon “izda,” jedan od čelnika ovog projekta je rekao da “druge stvari” mogu da otvore bravu, ne precizirajući koje su to stvari. Za sada je korišćenje ograničeno na ova dva modela telefona, a kako je Google najavio podršku za Bluetooth Low Energy standard u Android 4.3 verziji sistema, možda možemo očekivati aplikaciju za Android i podršku od strane pojedinih Android telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi