3 kriptovalute koje jedva čekaju da Ethereum pređe na Proof-of-Stake protokol

Nije Ethereum jedina kriptovaluta od koje se očekuje skok cene pred velike promene.

Kada Ethereum izvrši konačno spajanje blokčejn mreže i pređe na Proof-of-Stake protokol očekuje se ozbiljan skok cene, ali se još neke kriptovalute spremaju da dočekaju rudare koji traže alternativu i iskoriste aktuelnu situaciju.
Vodeća platforma za pametne ugovore obavila je poslednji od svoja tri javna testiranja 11. avgusta, tako da nema više odlaganja i 19. septembra se očekuje konačni Ethereum Merge – prelazak na novi, efikasniji blokčejn koji će omogućiti mnogo brži i veći broj transakcija, kao i nove pametne ugovore i, za rudare najveću promenu, prelazak sa Proof-of-Work (PoW) na Proof-of-Stake (PoS) protokol.
To znači da će spajanje zameniti armiju Ethereum rudara sa validatorima, kojima će biti potrebno da ulože 32 ETH da bi ostvarivali zaradu.
Ethereum
Od kriptovaluta od kojih se takođe očekuje skok cene tu su: Lido DAO (LDO), Ethereum Classic (ETC) i Optimism (OP), piše Cointelegraph.
Lido DAO (LDO)
Prelazak na PoS sistem otvara prostor za posrednike koji prikupljaju Ethereum od vlasnika koji nemaju baš 32 ETH i stavljaju ih zajedno da postavnu validatori Ethereum blokčejna. Lido DAO je jedan od njih.
Lido DAO je vodeći „staking“ servis u smislu vrednosti koja je zaključana unutar zvaničnog pametnog ugovora nove Ethereum mreže. Lido DAO ima 4,15 miliona ETH u Eth2 pametni ugovor, dok je prvi sledeći Coinbase sa oko 1,55 miliona ETH koji su uloženi od strane njihovih klijenata. Upravo zbog toga bi spajanje moglo da pozitivno utiče na cenu Lido DAO servisa.
U poslednja tri meseca LDO cena je imala skok veći od 200%, a sve je krenulo otkad je Ethereum najavio da prelazi na PoS u septembru. Upravo zbog direktne koristi LDO je pretendent broj jedan koji bi mogao da ima velike koristi od Ethereum tranzicije.
LDO_3M_graph_coinmarketcap.jpg
Ethereum Classic (ETC)
ETC je uvek bio popularna alternativa za Ethereum, ali nikada dovoljno isplativ da bi se neko prebacio na ovu kriptovalutu pored živog Ethereuma. Da se podsetimo Ethereum Classic je deo lanca koji je nastao nakon hard fork „skretanja“ 2016. godine. ETC ima skoro sve što i Ethereum kada su u pitanju tehničke karateristike, a PoW sistem ga čini idealnim alternativnim domom za ETH rudare.
I cena ETC je skočila preko 200% otkada je najavljen datum Ethereum tranzicije, pa se očekuje da se ovaj trend nastavi kada krene panika kod rudara koji imaju opremu koja više ne kopa.
ETC_3M_graph_coinmarketcap.jpg
Optimism (OP)
Optimism je Ethereum rollup servis koji agregira podatke o transakcijama van lanca, spaja ih i prebacuje rezultate do glavne Ethereum mreže kada se postigne konsenzus. Ovo takozvano dvoslojno rešenje bi moglo da iskoristi prednosti Ethereum Rollup-centričnog plana nakon spajanja.
OP token je skočio skoro 250% nakon što je objavljen datum tranzicije. Zbog ključne uloge u novoj mreži očekuje se i da će cena OP novčića ići na gore.
OP_3M_graph_coinmarketcap.jpg
Naravno, ovo su samo projekcije i mišljenja i nikako ih ne treba smatrati investicionim savetima, pa ukoliko planirate investicije potrebno je da obavite svoje istraživanje, jer ipak investirate svoj novac i najveći rizik snosite upravo vi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi