AMD je završio zvanično najveću akviziciju u istoriji poluprovodničke industrije

Ova akvizicija je zvanično najveca u istoriji poluprovodnika i okuplja dva lidera u industriji sa komplementarnim portfoliom proizvoda, kupcima i tržišnom ekspertizom.

 
AMD je danas objavio da je završio kupovinu Xilinx-a, stvarajuci lidera u računarstvu visokih performansi i prilagodljivosti. Ova akvizicija je zvanično najveca u istoriji poluprovodnika i okuplja dva lidera u industriji sa komplementarnim portfoliom proizvoda, kupcima i tržišnom ekspertizom.Xilinx biznis ce postati “Adaptive and Embedded Computing Group” (AECG), koju će predvoditi bivši izvršni direktor Xilinx-a Victor Peng. AECG ce ostati fokusiran na vođenje vodeceg FPGA i Adaptive SoC-a i Embedded linije proizvoda za svoja osnovna tržišta, sada sa dodatnom veličinom kombinovane kompanije i sposobnošcu da ponudi prošireni skup rešenja, uključujuci AMD CPU i GPU.Izvršna direktorka AMD-a Lisa Su je rekla: „Kupovina Xilinx-a spaja visoko-komplementaran skup proizvoda, kupaca i tržišta u kombinaciji sa različitim IP-om i talentima svetske klase kako bi se stvorio lider u industriji visokih performansi i prilagodljivog računarstva. Xilinx nudi vodece FPGA-ove u industriji, adaptivne SoC-ove, AI akceleratore i softversku ekspertizu koja omogucava AMD-u da ponudi najjači portfelj visokih performansi i adaptivnih računarskih rešenja u industriji i uhvati veci udeo u tržišnim prilikama od približno 135 milijardi dolara koje vidimo širom oblaka, rubnih i inteligentnih uređaja”.Mario Silveira, korporativni potpredsednik EMEA u AMD-u, rekao je: „Danas je važan dan za AMD u EMEA-u jer udružujemo snage sa Xilinx-om, stvarajuci lidera u industriji visokih performansi i prilagodljivog računarstva. AMD sada ima najširi portfolio proizvoda u industriji vodecih računarskih, grafičkih i adaptivnih SoC proizvoda. Uzbuđeni smo zbog neverovatnih mogucnosti koje su pred nama da bolje opslužujemo naše klijente na proširenom skupu različitih tržišta kao što su telekomunikacije, automobilska i industrijska rešenja, koja su okosnica ekonomija zemalja EMEA.“Ova akvizicija pruža višestruke prednosti, uključujući:

Povećanje AMD-ovog TAM-a sa 80 milijardi dolara na 135 milijardi dolara, širenje AMD-ove korisničke baze i diverzifikacija AMD-a na nova tržišta

Xilinx-ova duboka strateška partnerstva u žičanim i bežičnim komunikacijama, automobilskoj industriji, industriji i testiranju, vazduhoplovstvu i odbrani, emitovanju, merenju i emulaciji i potrošačkim tržištima dopunjuju AMD partnerstva na tržištu računara i data centara.

Pružanje inkrementalnog uvećanja za AMD-ovo istraživanje i razvoj

Donosi dodatne mogucnosti u naprednom razvoju tehnologije, uključujuci lidersku tehnologiju slaganja i pakovanja, tehnologiju čipleta i međusobnog povezivanja, AI i arhitekture specifične za domen i najbolje softverske platforme u svojoj vrsti.

Dalje jačanje finansijskog modela AMD-a

Pruža višestruke različite tokove prihoda na novim krajnjim tržištima sa dugim ciklusima proizvoda sa visokom maržom uz održavanje AMD-ovog vodeceg rasta u industriji.

Očekuje se da ce transakcija povecati bruto i operativnu maržu koja nije GAAP, EPS i generisanje slobodnog novčanog toka u prvoj godini.

 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi