Apple diže cene u App Store za zemlje u Evropi, Aziji i Južnoj Americi

Od oktobra meseca cene aplikacija i kupovina u aplikacijama u App Store će biti veće u evro zoni i nekim zemljama u Aziji i Južnoj Americi.

Nove cene uključuju i automatsko obnavljanje pretplate će početi da se primenjuju od 5. oktobra. Američki tehnološki gigant periodično podiže svoje cene u određenim regionima, a sada se ova kompanija prilagođava novom odnosu evra i dolara. Tako će većina aplikacija čija je cena sa 99 evra prošle godine u avgustu skočila na 1,09 evra sada koštati 1,19 evra.
pexelsbrettjordan5444435.jpg
Porast inflacije, kamatnih stopa i cena goriva su uticale na jen i evro, koji je pao na najniže vrednosti u poslednjih 20 godina i koji sada svakodnevno obigrava oko vrednosti dolara.
Srbija?
Pored zemalja evro zone, druge zemlje koje će osetiti porast cena su Švedska i Poljska u Evropi, Japan, Malezija, Pakistan, Južna Koreja i Vijetnam u Aziji, te Čile u Južnoj Americi. Srbija se još uvek ne pominje nigde, tako da će nas ovo povećanje cena verovatno zaobići.
pexelsbrettjordan5444435.jpg
Sa druge strane, Apple je zabeležio rekordni prihod od 19,6 milijardi dolara u Q2 202, gde je samo na App Store prihodima zabeležen porast od 12% u odnosu na prošlu godinu..
Ne trreba zaboraviti ni da je Apple najavio još više reklama u App Store, ali i na zaključanom ekranu iPhone telefona i u pojedinim aplikacijama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi