Apple koristi 75 odsto energije iz obnovljivih izvora

Prema poslednjim izveštajima, kompanija nekada optuživana da vrši preveliki uticaj na životnu okolinu, sada tvrdi da 75% utrošene energije koristi iz obnovljivih izvora. Finansijski direktor kompanije, Piter Openhajmer, izjavio je za Reuters ove nedelje da se svi data centri kompanije, uključujući i enormn

Prema poslednjim izveštajima, kompanija nekada optuživana da vrši preveliki uticaj na životnu okolinu, sada tvrdi da 75% utrošene energije koristi iz obnovljivih izvora. Finansijski direktor kompanije, Piter Openhajmer, izjavio je za Reuters ove nedelje da se svi data centri kompanije, uključujući i enormno veliko postrojenje u Mejdenu (Severna Karolina), u potpunosti napajaju iz izvora obnovljive energije, a da tri četvrtine energije čitave kompanije dolazi iz “zelenih” izvora. Tu spadaju izvori energije od sunca, vetra, vode i geotermalni izvori, a 75% je cifra čak 40% veća od prethodnog izveštaje od pre dve godine. Apple ističe da će se slični napori nastaviti sve dok se ne dođe do brojke od 100%.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi