Apple planira novu farmu solarnih panela na 55 hektara

Prema sajtu GigaOM, Apple planira da izgradi novu farmu solarnih panela pokraj grada Rina, u državi Nevada. Rino je i grad gde je najnoviji Apple data centar lociran. Nova farma solarnih panela prostiraće se na oko 55 hektara, a Apple već ima dve farme slične veličine u Severnoj Karolini. Nova farma solarnih panela bi

Prema sajtu GigaOM, Apple planira da izgradi novu farmu solarnih panela pokraj grada Rina, u državi Nevada. Rino je i grad gde je najnoviji Apple data centar lociran. Nova farma solarnih panela prostiraće se na oko 55 hektara, a Apple već ima dve farme slične veličine u Severnoj Karolini. Nova farma solarnih panela biće u stanju da isporuči između 18 i 20 MW energije, što je slično kao dve postojeće farme u Severnoj Karolini. Na novoj farmi solarnih panela Apple će koristiti tehnologiju sa ogledalima koja će dodatnu količinu sunčevih zraka usmeravati na panele. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi