Bela kuća zaposlila nekadašnjeg Microsoft rukovodioca

Američki predsednik Barak Obama imenovao je bivšeg Microsoftovog rukovodioca Stivena Van Rokela za šefa informacija u američkoj federalnoj vladi. Van Rokel je radio u Microsoftu ukupno 15 godina pre nego što će 2009. godine napustiti kompaniju i on će zameniti odlazećeg Viveka Kundru koji ide na mesto

Američki predsednik Barak Obama imenovao je bivšeg Microsoftovog rukovodioca Stivena Van Rokela za šefa informacija u američkoj federalnoj vladi. Van Rokel je radio u Microsoftu ukupno 15 godina pre nego što će 2009. godine napustiti kompaniju i on će zameniti odlazećeg Viveka Kundru koji ide na mesto saradnika na univerzitetu Harvard. Zapošljavanje je objavljeno na blogu Bele Kuće, gde se predviđa da će Van Rokel promeniti politiku federalne vlade o informacionim tehnologijama. “Stiven je prava osoba da nastavi naše napore da napravimo vladu efikasniju i odgovorniju američkom narodu” rekao je Džek Lu, direktor kancelarije za menadžment i budžet u Beloj Kući.

 

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi