Bivši Microsoft rukovodilac kaže da je došao kraj PC računarima

Rej Ozi, čovek koji je nasledio Bila Gejtsa na poziciji Microsoft-ovog tehnološkog vizionara, veruje da je svet prošao pored personalnih računara, potencijalno ostavljajući za sobom najveću svetsku softversku kompaniju. Računar, što je Microsoftov nejveći izvor dobiti i gde se i dalje ispituju ko

Rej Ozi, čovek koji je nasledio Bila Gejtsa na poziciji Microsoft-ovog tehnološkog vizionara, veruje da je svet prošao pored personalnih računara, potencijalno ostavljajući za sobom najveću svetsku softversku kompaniju. Računar, što je Microsoftov nejveći izvor dobiti i gde se i dalje ispituju kompanijine finansijske performanse, je gurnut u stranu od moćnih telefona i tablet uređaja koje pokreće Google i Apple softver, poručio je ovaj bivši rukovodilac Microsofta. “Ljudi raspravljaju da li smo u 'post-PC eri'?. Zašto mi o tome raspravljamo? Naravno da smo u post-PC svetu,” rekao je Ozi na tehnološkoj konferenciji GeekWire u Sijetlu. 

Rej Ozi Microsoft

Ozi je imao svoje prve javne istupe o Microsoftu odmah nakon što je izašao iz kompanije 2010. godine. On je samo nekoliko sati nakon izlaganja Tima Kuka, izvršnog direktora Microsoft-ovog arhi-rivala Apple, naglasio pojavu “post-PC sveta” koji je uzrokovao iPad. Prodaja smartfonova je već pretekla računare, a i tableti ih brzo sustižu, tako da sve to ide u prilog njegovim tvrdnjama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi