Blackwell AI GPU potražnja raste, NVIDIA proširuje mrežu dobavljača

NVIDIA doživljava neviđenu potražnju za svojim Blackwell AI proizvodima, što je navelo kompaniju da poveća proizvodne kapacitete

Blackwell AI GPU potražnja raste, NVIDIA proširuje mrežu dobavljača

NVIDIA doživljava neviđenu potražnju za svojim Blackwell AI GPU proizvodima, što je navelo kompaniju da poveća proizvodne kapacitete. Kao odgovor, NVIDIA je angažovala dodatne tajvanske dobavljače, uključujući KYEC i ASE Technology, kako bi podržala povećane potrebe za proizvodnjom. Ovi dobavljači su trenutno u fazi testiranja, a masovna proizvodnja se očekuje uskoro.

Da bi izbalansirala lanac snabdevanja za AI proizvode, NVIDIA je postavila značajne narudžbine postojećim i novim dobavljačima. TSMC, ključni partner, dobio je instrukcije da poveća svoje proizvodne kapacitete. Uprkos naporima TSMC-a da proširi kapacitete za pakovanje čipova, povećana potražnja za Blackwell proizvodima zahteva dodatnu ekspanziju kako bi se osigurao stabilan lanac snabdevanja.

Blackwell proizvodi su složeniji za proizvodnju u poređenju sa prethodnom Hopper generacijom, što dovodi do viših prosečnih prodajnih cena (ASP) i bruto marži. Ova složenost predstavlja izazov, ali takođe nudi značajne benefite za proizvođače. NVIDIA-ina strategija uključuje iskorišćavanje ove složenosti za održavanje visokih standarda proizvodnje dok zadovoljava rastuće tržišne potrebe.

Projekcije Blackwell tržišta i reakcije dobavljača

Tržišni analitičari, uključujući TrendForce, predviđaju da će NVIDIA isporučiti milione Blackwell jedinica do 2025. godine. Ova projekcija naglašava ogromnu potražnju za ovim AI proizvodima, koja daleko nadmašuje potražnju viđenu za Hopper generacijom. KYEC i ASE Technology su pozitivno reagovali na povećane narudžbine, što ukazuje na robustan i raznolik lanac snabdevanja za NVIDIA-u.

Strateška ekspanzija je ključna za zadovoljenje rastuće potražnje za Blackwell AI GPU-ovima i serverima. Uticaj ovih napora verovatno će biti značajan, jer su Blackwell proizvodi spremni da uđu u glavne sektore i podstaknu inovacije u AI tehnologiji, tvrdi udn.com.

NVIDIA-in proaktivan pristup povećanju proizvodnje i diversifikaciji baze dobavljača ističe njenu posvećenost rešavanju izazova brzorastućeg tržišta. Investiranjem u robustan lanac snabdevanja i unapređenjem proizvodnih kapaciteta, NVIDIA je dobro pozicionirana da održi svoje liderstvo u AI industriji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi