Elon Musk podneo kontratužbu Twitter-u

Suđenje između Musk-a i Twitter-a trebalo bi da počne 17. oktobra

Elon Musk je podneo kontratužbu  protiv društvene mreže Twitter, koju je ranije pristao da kupi za 44 milijardi dolara, navodi se u novom izveštaju Independent-a.
Nedugo posle toga je odustao od dogovora, što je izazvalo tužbu kompanije Twitter. Protivtužba gospodina Muska podneta je u petak i nije objavljena u javnosti, javio je CNBC. Ostaje nejasno zašto je Musk tražio da se detalji tužbe drže u tajnosti.
Generalni direktor Tesle i SpaceX-a žestoko je kritikovao Twitter u intervjuima, kao i na društvenim mrežama nakon ugovora o prodaji. Ugovor vredan 44 milijardi dolara objavljen je 25. aprila, ali je pad tržišta ubrzo doveo do pada vrednosti akcija  tehnoloških kompanija, što je uticalo i na Teslu i Twitter.
Biznis je prljava igra, naročito u slučaju velikih kompanija
Nedugo nakon što je dogovor postignut, Musk je rekao da je Twitter dao netačne procene broja “spam i bot” naloga na platformi i takođe je optužio kompaniju da mu nije dala pristup informacijama o tome kako se ovim nalozima upravlja.
Ranije u julu, Musk je rekao da želi da prekine dogovor, što je navelo Twitter da ga tuži pred sudom u Delaveru kako bi ga primorao da nastavi sa prethodno postignutim sporazumom.
Musk-ovi advokati podneli su u petak protivtužbu sudu u Delaveru. Tužba bi uskoro mogla da bude objavljena u javnosti, verovatno uz korekciju nekih detalja.
Kancelarka Kathalin St J Mekormik, sudija u predmetu, izdala je u četvrtak uveče nalog u kojem je navela raspored suđenja u trajanju od pet dana, koje treba da počne 17. oktobra.
Photo: Reuters

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi