Ethereum beleži ozbiljan rast dok se svi spremaju za velike promene na tržištu kriptovaluta

U poslednjih sedam dana Bitcoin je zabeležio rast od 8%, ali to je malo u poređenju sa Ethereum novčićima čija je cena skočila za 27%, dok se svi spremaju za prelazak na novi sistem funkcionisanja blokčejna.

Kompanije koje se bave kriptovalutama se trude kako znaju i umeju da prežive ovaj veliki pad vrednosti celog tržišta. Mere su nepopularne, bilo da se radi o otpuštanju radnika, smanjivanju troškova ili podizanju kredita, uslovi tržišta nisu naklonjeni onima koji su investirali mnogo u kriptovalute.
U poslednjih sedam dana jedan od najvećih dobitnika je Ethereum čija je vrednost skočila zbog najave Ethereum fondacije da su u toku poslednje pripreme za velike promene. Takozvano spajanje poguralo je vrednost druge najpopularnije kriptovalute na svetu za ozbiljnih 27%.
Bitcoin.jpg
Iako je zabeležen lagani rast vrednosti celog tržišta, posledice pada se osećaju na svim frontovima. Veliki broj korisnika povlači Ethereum sa menjačnica kako bi imao dovoljno novčića koje će investirati u Proof of Stake sistem na koji bi Ethereum blokčejn trebao da se prebaci u narednih nekoliko meseci.
Ako ste pratili naše vesti, mogli ste da pročitate i da je kompanija Tesla prodala 75% svojih zaliha Bitcoin novčića vrednih skoro milijardu dolara, iako je u februaru kupila Bitcoin za 1,5 milijardi dolara. Sa druge strane Ilon Mask naglašava da je kompanija prodala Bitcoin zbog solventnosti, ali da je zadržala sve Dogecoin novčiće koje ima.
Ethereum_1.jpg
Sa druge strane, Evropska centralna banka je najavila da će kamatne stope porasti za 0,5% u nadi da će koliko-toliko obuzdati inflaciju koja je u junu dostigla rekordnih 8,6%, što je itekako imalo uticaja na cenu kriptovaluta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi