Ethereum kriptovaluta dostigla novi rekordno visoki nivo od 3.600 dolara

Iako su poslednjih par meseci gotovo svi investitori bili okrenuti Bitcoinu, Ethereum je tiho beležio rast i ove nedelje potukao svoj raniji rekord

 
Ethereum, druga najveća kriptovaluta na svetu nakon bitkoina, u četvrtak je došlana novi rekordni nivo od 3.616,10 dolara, hvatajući zamah dok su investitori preusmeravali pažnju sa svog glavnog rivala.
Na Bitstamp Exchange Etherium je poslednji put porastao za oko 4,0% na 3.568,92 USD. Bitcoin je pao za 0,3% na 57.353,03 dolara i oko 11% ispod svog rekordnog dnevnog maksimuma od 64.895,22 dolara, postavljenog 14. aprila.
Ether, token kojim se trgovalo preko ethereum blockchain-a, u ponedeljak je prvi put dostigao 3.000 dolara. Ove godine je porastao za više od 385%, u poređenju sa 96% za bitkoine.
„Ethereum je uspeo da održi pozitivan zamah, rušeći svoje prethodne rekorde u proteklih nedelju dana“, rekao je Konstantin Anissimov, izvršni direktor na berzi kripto valuta CEX.IO.
 
Pogledajte još: Apple M1 procesor može da rudari Ethereum
„Trenutni maksimum svih vremena ponovo je oživeo ambiciozni osećaj da bi ethereum na kraju mogao da preokrene (zameni) bitkoin tržišnom kapitalizacijom u bliskoj budućnosti.“
Takođe, tehničko prilagođavanje pod nazivom EIP (predlog za poboljšanje ethereuma) 1559, za koje se očekuje da će smanjiti ponudu ethereuma i pokreće se u julu, obezbedilo je podizanje digitalne valute.
Izvor: Reuters 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi