Foxconn fabrika nastavlja sa radom nakon eksplozije

Deset dana nakon eksplozije Foxconn je danas potvrdio da je njegova fabrika za proizvodnju u Čengduu u Kini ponovo otvorena i nastavlja svoje operacije na proizvodnji iPada 2. Podsetimo, tom prilikom je izgoreo jedan proizvodni objekat, a u eksploziji je troje radnika poginulo, uz još nekoliko njih poslatih u bolnicu. Kompanija je tak

Deset dana nakon eksplozije Foxconn je danas potvrdio da je njegova fabrika za proizvodnju u Čengduu u Kini ponovo otvorena i nastavlja svoje operacije na proizvodnji iPada 2. Podsetimo, tom prilikom je izgoreo jedan proizvodni objekat, a u eksploziji je troje radnika poginulo, uz još nekoliko njih poslatih u bolnicu. Kompanija je takođe objavila da je istraga o incidentu u toku, ali da preliminarni nalazi stručnjaka potvrđuju ono o čemu je bilo i reči isti dan – da je uzrok aluminijumska prašina koja se našla u ventilacionom otvoru. Da to spreče u budućnosti, u kompaniji kažu da će raditi na poboljšanju ventilacije u objektima, kao i da će promeniti praksu odlaganja prašine, pri čemu će kroz primenu novih tehnologija poboljšati bezbednost.

 

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi