Honor prodaja u Evropi porasla za 400%

Dok se isporuke telefona smanjuju na globalnom nivou, Honor beleži rekordne rezultate. Posebno se ističe prodaja u Evropi, koja je porasla za 400%

Honor prodaja u Evropi porasla za 400%

Prema istraživanju kompanije Counterpoint, Honor je zabeležio ozbiljan rast na ključnim tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Latinske Amerike. Agresivna ekspanzija ove kompanije dovela je do toga da je prodaja u Evropi porasta za 400% na godišnjem nivou, što je nezapamćeno u ovom regionu.

Treba napomenuti da se kompanija Honor odvojila od matičnog Huawei tek u novembru 2020. i vratila u Evropu kao nezavisni brend u oktobru 2021. Honor je takođe brzo uspostavio partnerstvo sa nekim od najvećih evropskih mobilnih operatera, uključujući Vodafone, Orange i Wind Tre.

Honor serije Honor 50 i Honor 70 srednje klase služile su kao ključni pokretači rasta tokom 2022. i ove godine. Pored toga, budžetski orijentisana Honor X serija je takođe izgradila svoje ime širom Italije i istočne Evrope, dok je vodeća Magic serija imala dobru potražnju na zapadnoevropskim tržištima.

Honor je takođe doživeo veliki rast u regionu Bliskog istoka i Afrike sa godišnjim rastom isporuka od 500%. Honor je sada među prvih pet brendova u pogledu isporuka širom UAE, Saudijske Arabije i Iraka.

Latinska Amerika je bila najjači region za Honor u pogledu isporuka u prvom kvartalu ove godine, sa povećanjem od nestvarnih 700% u odnosu na prošlu godinu. Honor isporuke su se više nego utrostručile u poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, a kompanija je zabeležila rast na svim ključnim tržištima u regionu, uključujući ulazak u prvih pet u Kolumbiji i Peruu, zajedno sa velikim brojem isporuka u Panami i Gvatemali.

Analitičari kompanije Counterpoint Research veruju da je Honor spreman da poveća svoju poziciju na više ključnih tržišta u gore pomenutim regionima, kao i da dobije zamah i poveća distribuciju u maloprodajnim kanalima i kanalima mobilnih operatera. Isto tako se očekuje da će brojke u narednom periodu pasti u poređenju sa trenutnim vrednostima, ali se očekuje da će Honor održati stabilan rast isporuka na svojim ključnim tržištima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi