Huawei otvorio prvu Health laboratoriju u Evropi

Kompanija Huawei lansirala je novu Huawei Health laboratoriju u Helsinkiju, prvu takvu na evropskom tlu sa opremom za preko 20 različitih sportova

Huawei otvorio prvu Health laboratoriju u Evropi

Na površini koja se prostire na gotovo hiljadu kvadratnih metara, laboratorija poseduje širok spektar prvoklasne sportske opreme za preko 20 različitih sportova i platformu za istraživanja Huawei sektora za zdravlje i fitness. Helsinki je tako postao prvi evropski grad u kojem je Huawei otvorio Health laboratoriju.

Napredak u istraživanju zdravlja i fitnesa na globalnom planu

Pažljivo osluškujući potrebe korisnika, kompanija Huawei je posvećena temeljnom istraživanju u oblasti algoritama za praćenje zdravlja, u sferi nosivih uređaja. To je dovelo do otvaranja tri Health laboratorije širom sveta od 2016. godine: u Sijanu, zatim na jezeru Songšan, a sada i u Finskoj.

Huawei nastavlja da ulaže u razvoj i istraživanje sporta i zdravlja da bi odgovorio na sve veću potražnju korisnika širom sveta. Health laboratorija u Finskoj okuplja multidisciplinarni istraživački tim, koji čini šest doktora i dvadeset eksperata iz pet različitih polja – fiziologija, AI, mašinsko učenje, testiranje softvera i softverski inženjering – iz sedam različitih zemalja Evropske unije. Na ovaj način, osigurano je da svaki aspekt istraživanja i razvoja zdravlja i sporta bude u skladu sa svetskim standardima.

Huawei laboratoriju krasi vrhunska oprema za testiranja i simulacije u oblasti sporta

Laboratorija je kreirana tako da verno predstavlja sportsko okruženje i različite scenarije, u pet velikih prostora za testiranje koje pokrivaju više od 20 sportova i prate preko 200 fizioloških i biomehaničkih markera. Glavnih 5 prostorija uključuju bazen, multifunkcionalnu traku za trčanje koja testira i trčanje i vožnju bicikle sa opcijom importovanja GPX podataka sa GPS uređaja za simulaciju terena i ruta u prirodi, kao i otvorenu teretanu koja podržava različite kardiovaskularne vežbe. Učinak se meri pomoću naprednih uređaja, kao i uz poslednje Huawei nosive uređaje, kao što je Huawei Watch GT 4.

Kako je skijanje jedan od najpopularnijih sportova u Evropi, ova laboratorija poseduje i simulator skijanja sa podesivom brzinom, nagibom i interaktivnim rutama i stubićima, uz senzore koji detektuju brzinu, poziciju, uglove i ukupni učinak.

Integracija Huawei Watch GT 4: napredna Huawei tehnologija za praćenje zdravlja

Laboratorija će iz dana u dan sprovoditi istraživanja uz upotrebu najnovijeg Huawei pametnog sata, Huawei Watch GT 4, koristeći njegove vodeće tehnologije za praćenje zdravlja, fizičke aktivnosti i prikupljanje preciznih fizioloških podataka. Na primer, TruSports™ funkcija meriće sposobnosti korisnika, prikupljati i analizirati podatke, kreirati personalizovane sugestije za unapređenje forme i planove treninga, pomažući korisniku da na naučno proveren način stekne zdrave životne navike.

Takođe, Stay Fit aplikacija i Activity Ring obezbeđuju alat za praćenje učinka tokom treninga za bolje razumevanje potrošnje energije i zdravlja srca.

Saradnja sa evropskim zdravstvenim institucijama i istraživačkim grupama

U cilju sveobuhvatnog unapređenja kvaliteta života korisnika kroz inovativne tehnologije za sport i zdravlje, Huawei aktivno sarađuje sa finskim institucijama i regionalnim evropskim ekspertima. Huawei je trenutno jedini brend nosivih uređaja koji sarađuje sa renomiranim institucijama i programima kao što je iCARE4CVD, gde učestvuje u razvoju metoda za unapređenje motivacije korisnika, kao i za unapređenje skrininga za kardiovaskularne bolesti.

Huawei je osnovao Interlive konzorcijum sa vodećim evropskim univerzitetima u cilju postavljanja visokih standarda za testiranje nosivih uređaja. Ova saradnja se fokusira na različita merenja, uključujući broj otkucaja srca, korake i broj kalorija. Takođe, Huawei planira saradnju sa evropskim institucijama kako bi istraživao i unapređivao nosive uređaje za osobe sa invaliditetom, s ciljem kreiranja naprednih tehnologija koje će praćenje zdravlja učiniti pristupačnijim za ove korisnike.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi