Kasperski: Neprocenjiva šteta od sajber rata

Šteta koju bi mogući rat kompjuterskom tehnologijom izazvao je neprocenjiva, izjavio je danas u Minhenu ruski ekspert Jevgenij Kasperski, upozorivši da bi pojedini hakeri mogli u budućnosti da se pretvore u "kompjuterske teroriste". "Sajber ratovanje" bi najviše pogodilo zemlje u razvoju, rekao je Kasperski, program

Šteta koju bi mogući rat kompjuterskom tehnologijom izazvao je neprocenjiva, izjavio je danas u Minhenu ruski ekspert Jevgenij Kasperski, upozorivši da bi pojedini hakeri mogli u budućnosti da se pretvore u “kompjuterske teroriste”. “Sajber ratovanje” bi najviše pogodilo zemlje u razvoju, rekao je Kasperski, programer i šef kompanije koja se bavi zaštitiom od kompjuterskih virusa, na 48. Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji. “One više od drugih zavise od računara i računarskih mreža”, kazao je Kasperski. Oružje u oblasti informativne tehnologije se relativno lako razvija i primenjuje, dodao je on, ističući da hakeri već danas mogu da “zaustave ne samo preduzeća već i države”. 

Kaspersky šteta od sajber rata

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi