Kina na pragu osvajanja tehnologije nuklearne fuzije!

Kineski inženjeri su prikazali Experimental Advanced Superconducting Tokamak (EAST), koji predstavlja superprovodnu eksperimentalnu fuzionu napravu! Ovo minijaturno veštačko sunce, kako je veoma brzo prozvana ova kompleksna naprava, je izrađena u postrojenju u gradu Hefei, glavnom gradu Anhui provincije. Vet je obišl

Kineski inženjeri su prikazali Experimental Advanced Superconducting Tokamak (EAST), koji predstavlja superprovodnu eksperimentalnu fuzionu napravu! Ovo minijaturno veštačko sunce, kako je veoma brzo prozvana ova kompleksna naprava, je izrađena u postrojenju u gradu Hefei, glavnom gradu Anhui provincije. Vet je obišla svet brzinom munje. Ova naprava bi, ukoliko sve prođe kako treba, mogla da generiše neograničenu količinu energije bazirane na nuklearnoj fuziji. Da li je na pomolu možda i najveće dostignuće čovečanstva? Kompletnu priču pogledajte ovde.


Izvor: People Daily

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi