Kodak prodao i poslovanje sa skenerima

Da li će kompanija Kodak doživeti da proslavi 130 godina rada (osnovana 1888. godine), veliko je pitanje. Oni u poslednje vreme primaju sve više udaraca, prodajući po jedno poslovanje svakog meseca, u svojoj stalnoj borbi ne bi li preživeli stečaj i praktično ustali iz mrtvih. Najnovije poslovanje koje su izgu

Da li će kompanija Kodak doživeti da proslavi 130 godina rada (osnovana 1888. godine), veliko je pitanje. Oni u poslednje vreme primaju sve više udaraca, prodajući po jedno poslovanje svakog meseca, u svojoj stalnoj borbi ne bi li preživeli stečaj i praktično ustali iz mrtvih. Najnovije poslovanje koje su izgubili se odnosi na skenere. Ovog puta barem ga nisu „uništili“, već je Kodak zapravo uspeo da pronađe kupca. Kompanija Brother Industries kupila je Kodakovo poslovanje sa skenerima za 210 miliona dolara, ali se teško može reći da je Kodak bogatiji za tu sumu, već pre da je toliko manje dužan sada. Ovo predstavlja dodatno smanjivanje mogućnosti kompanije koja je nekada bila sinonim za slike visokog kvaliteta i uređaja za video snimanje.
 

Kodak stečaj

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi