LG uvodi NFT trgovinu na svojim LED i OLED televizorima

Dakle, kome je ovo uopšte trebalo? Zašto LG uvodi NFT trgovinu u svoj

Tokom svoje duge istorije, LG se nije libio nekih eksperimentalnih poteza i ugradnje egzotičnih opcija u svoje uređjaje. Stoga ne treba da čudi što južnokorejski elektronski gigant ulazi u NFT. Od danas, ako živite u SAD i posedujete TV sa webOS 5.0 ili novijim operativnim sistemom, imaćete pristup novoj platformi kompanije LG Art Lab. To je tržište za kupovinu i prodaju nezamenljivih tokena, dostupnih direktno preko početnog ekrana vašeg TV-a. Zasnovan je na Hedera mreži i koristi novi Wallypto mobilni novčanik kompanije LG za čuvanje digitalne imovine. Postoji čak i “countdown” funkcija koja će vas podsetiti kada je nova NFT kolekcija na raspolaganju.

Sudeći po dnevnom obimu trgovanja na OpenSea, javnost je izgubila interesovanje za nezamenljive tokene. Dana 28. avgusta, tržište je obradilo NFT transakcije u vrednosti od 5 miliona dolara, što je pad od 99 odsto u odnosu na rekordnih 405,75 miliona dolara koji je zabeležen samo nekoliko meseci ranije, 1. maja 2022. U tom istom vremenskom periodu, najniža cena nekih od najtraženijih NFT kolekcija su takođe u padu. Početkom maja, token Bored Ape Yacht Club je vredeo najmanje 153,7 Eth (ili oko 434 000 USD sa vrednošću Ethereuma u to vreme). Do 28. avgusta, mogli ste ga kupiti za samo 73 Eth ili nešto više od 105.000 dolara.

Naravno, govorimo o LG-u. Kako naglašava Engadget, to je ista ona kompanija koja nam je dala telefone kao što su Wing i V10 i ostala čudesa na tržištu mobilnih uređaja i pri tome su opstala mnogo duže nego što bi bilo koji analitičar predvideo. Koliko dugo LG planira da se bavi NFT-om, teško je reći, ali verovatno tamo negde postoji vlasnik novijeg LG televizora koji je jedva čeka da pokaže u isto vreme svoje Bored Apes NFT-e i fensi OLED TV.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi