Microsoft traži od deoničara da glasaju protiv predloga o ulaganju u Bitcoin

Američki Nacionalni centar za istraživanje javne politike predlaže da Microsoft razmotri ulaganje u Bitcoin kao zaštitu od inflacije, dok uprava kompanije savetuje deoničarima da glasaju protiv ovog predloga na sastanku zakazanom za 10. decembar

Microsoft traži od deoničara da glasaju protiv predloga o ulaganju u Bitcoin

Američki Nacionalni centar za istraživanje javne politike, obavestio je deoničare Microsoft-a da namerava da predloži procenu diverzifikacije u Bitcoin na godišnjem sastanku kompanije 10. decembra, pokazuje dokumentacija.

U podnesku Schedule A Američkoj komisiji za hartije od vrednosti (SEC) u četvrtak, Microsoft je izneo pitanja koja će biti razmatrana na sledećem sastanku deoničara kompanije. Jedan od predloga sugeriše da bi tehnološka firma trebalo da razmotri Bitcoin kao zaštitu od inflacije i drugih makroekonomskih uticaja.

Uprava preporučuje deoničarima da glasaju protiv ovog predloga, otkriva se u dokumentu, tvrdeći da Microsoft već “pažljivo razmatra ovu temu”.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

“Prethodne evaluacije su uključivale Bitcoin i druge kriptovalute među razmatranim opcijama, a Microsoft nastavlja da prati trendove i razvoj vezan za kriptovalute kako bi informisao buduće donošenje odluka”, navodi se u izjavi kompanije u opoziciji predlogu.

“Kao što sam predlog napominje, volatilnost je faktor koji treba uzeti u obzir pri evaluaciji ulaganja u kriptovalute za korporativne trezorske primene koje zahtevaju stabilna i predvidiva ulaganja kako bi se osigurala likvidnost i operativno finansiranje. Microsoft ima snažne i adekvatne procese za upravljanje i diverzifikaciju svog korporativnog trezora za dugoročnu korist deoničara i ova tražena javna procena je neopravdana”, navodi se.

Nacionalni centar za istraživanje javne politike, član Project 2025, tvrdi da je Bitcoin “izvrstan, ako ne i najbolji, način zaštite od inflacije” i da bi kompanije trebalo da investiraju najmanje 1% svoje ukupne imovine u ovu kriptovalutu, prenosi Coindesk.

Najveći deoničari Microsoft-a uključuju Vanguard, BlackRock i State Street.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi