Otkrivena tečna voda na Marsu

NASA je ekskluzivno saopštila da je uspela da pronađe jedan od ključnih elemenata života na crvenoj planeti - pronađena je tečna voda na Marsu! Nove fotografije koje je snimio Mars Global Surveyor satelit pokazuju nove depozite, čije pojavljivanje NASA objašnjava tečnom vodom koja je u tim oblastima nosila sediment

NASA je ekskluzivno saopštila da je uspela da pronađe jedan od ključnih elemenata života na crvenoj planeti – pronađena je tečna voda na Marsu! Nove fotografije koje je snimio Mars Global Surveyor satelit pokazuju nove depozite, čije pojavljivanje NASA objašnjava tečnom vodom koja je u tim oblastima nosila sedimente tokom proteklih sedam godina. Led i vodena para su već ranije bili uočeni, ali prema tvrdnjama rukovodilaca NASA Mars Exploration programa ovo je najsnažniji dokaz o postojanju vode na Marsu, koja se periodično pojavljuje (postoji više objašnjenja usled kojih razloga) i teče u određenim oblastima. Kompletan članak možete pronaći na ovoj adresi.

Izvor: NASA

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi