Sada možete koristiti iPhone da otključate bravu na kući ili automobilu

Kompanija Apple počela je sa prodajom brava za ulazna vrata koja se mogu otključavati iPhone telefonom preko Apple Home Key aplikacije.

Brave su za sada dostupne samo u Apple radnjama u SAD, a Level Lock+ se prodaje po ceni od 329 dolara. Kada se instalira na ulazna vrata, Level Lock+ brava se može otključati i zaključati jednim dodirom u Apple Home Key aplikaciji, korišćenjem NFC i bezbednih tokena u Apple softveru. Pored otključavanja, postoji i opcija da prijateljima pošaljete tekstualne ključeve ili da automatizujete proces otključavanja ili zaključavanja.

Novo tržište

Iako pametne brave nisu ništa novo, ovo je veliki korak za Apple, van uobičajene prakse, čime se kreira jedan veći ekosistem. Apple je ove proizvode najavio 2021. godine, a Home Key je pravi primer nastojanja kompanije Apple da digitalizuje stvari koje inače nosite u novčaniku ili džepu, kao što su keš, kartice i ključevi.

Zadržavanje korisnika

Mnoge Apple-ove nove softverske funkcije poslednjih godina imaju za cilj da učine iPhone vrednijim za korisnike kako bi ih sprečili da pređu na druge brendove telefona. Korisnik čija su ulazna vrata integrisana sa njihovim telefonom će manje verovatno preći na Android telefon, piše CNBC.

Neke od novijih inicijativa kompanije Apple, posebno ambicije vezane za pametne kuće, zahtevaju opsežnu podršku hardvera ili sistema nekog drugog proizvođača da bi funkcionisale. Međutim, u poređenju sa funkcijama u iOS, gde Apple kontroliše hardver i softver, ovim novim integracijama može biti potrebno više vremena da postanu široko dostupne.

Zaključavanje/otključavanje automobila i hotelske sobe

Pored Home Key, Apple je najavio Car Key, koji otključava podržane BMW-a i Hyundai automobile, i Room Key, koji smešta ključeve vaše sobe hotela iz lanaca kao što je Hyatt u Apple Wallet aplikaciju. Apple iPhone se dublje integriše sa vozilima preko CarPlay i proširuje finansijske usluge svojim korisnicima koji koriste Goldman Sachs.

Za kompaniju Level koja pravi pomenute Level Lock+ brave, to je prilika da se istaknu kao tehnološka kompanija na tržištu kojim dominira nekoliko velikih, starijih proizvođača brava, sa Apple kao velikim partnerom, nudeći softversku funkciju koju su žarko želeli svi oni koji koriste pametne brave.

Level Lock+ brave su „slučajno“ puštene u prodaju u nekim prodavnicama malo pre globalne premijere, što je izazvalo veliko interesovanje kod publike. Nažalost, neki korisnici pametnih brava će biti razočarani kada čuju da Level neće ažurirati firmver na svojim starim bravama da bi podržao Home Key. Za podršku Home Key, korisnicima će biti potreban Level Lock+ koji se prodaje u Apple prodavnicama ili online.
Pored ekspanzije na uređaje za pametni dom, već neko vreme se šuška o Apple auomobilu i Apple VR sistemu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi