Šta je sve najavljeno na otvaranju Gamescom 2024

Gamescom 2024 u Kelnu donosi uzbudljive najave, uključujući sveže igre i povratak omiljenih serijala

Šta je sve najavljeno na otvaranju Gamescom 2024

Ove godine, gaming industriji je preko potrebna doza svežeg entuzijazma. Nije bilo velikih objava novih konzola, a industrija je pogođena štrajkovima i masovnim otpuštanjima radnika. Otvaranje Gamescoma obično pruža priliku da se fanovi uzbude oko stvari koje dolaze, a ove godine najavljeno je nekoliko velikih noviteta na najvećem evropskom gaming sajmu u Nemačkoj.

Novi Borderlands nastavak

U godini kada su igre postale filmovi, a filmovi igre, konvencijski centar u Kelnu bio je prepun velikih trejlera. Ove godine, Borderlands je privukao pažnju zahvaljujući svojoj filmskoj adaptaciji u kojoj glume Cate Blanchett i Kevin Hart. Iako je film dobio neke od najstrožijih kritika godine, to nije zaustavilo planove za novu igru u Borderlands seriji. Očekuje se 2025. godine, ali još uvek nisu najavljene specifične platforme, iako se pretpostavlja da će biti dostupna za PC, PlayStation 5 i najnovije Xbox konzole.

Call of Duty nas vraća u Zalivski rat

Već je poznato da će nadolazeći Black Ops 6 biti smešten tokom Prvog zalivskog rata iz 1990-ih. Sada smo imali priliku da pogledamo jednu od misija u kampanji za jednog igrača, koja uključuje potere i borbe izbliza. Ovo lansiranje je posebno pažljivo praćeno jer će to biti prvi Call of Duty naslov koji će biti dostupan na Microsoftovom Game Pass servisu prvog dana nakon objave. Svi pretplatnici će igru dobiti bez dodatnih troškova, dok će vlasnici PlayStation-a morati da plate oko 70 funti (90 dolara).

Indiana Jones dobija datum izlaska

Bethesda, sada deo Microsoftove velike kolekcije studija, najavila je datum izlaska svoje Indiana Jones igre. Pod nazivom *Indiana Jones and the Great Circle*, igra će biti dostupna od 9. decembra za Xbox i PC, što je savršeno vreme za prazničnu kupovinu. Iako je bilo neizvesno da li će igra stići na konkurentske konzole, najavljeno je da je verzija za PlayStation 5 u razvoju, ali neće biti spremna do proleća 2025. godine.

Amazon ulazi u multiplayer arenu

Jedno od neočekivanijih najava večeri je *King of Meat*, kooperativna borbena igra. Ovo nije još jedna igra kuvanja, već nova verzija dungeon crawler-a u kojoj možete udružiti snage sa prijateljima kako biste preživeli u bizarnoj takmičarskoj emisiji. Igru izdaje Amazon Games, a razvija je britanski indie studio Glowmade, koji su osnovali bivši zaposlenici Lionhead Studios-a, tvoraca igre Fable.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Još heroja iz Marvela u decembru

NetEase Games je najavio datum izlaska svog besplatnog shootera *Marvel Rivals* za 6. decembar. U igri će biti mnogo prepoznatljivih likova, uključujući Kapetana Ameriku, Crnog Pantera i Iron Mana. Takođe smo dobili novi gameplay trejler koji potvrđuje da će ova igra imati mnogo zajedničkog sa popularnim hero shooter-om Overwatch.

Nova verzija sveta Fable

Ime Peter Molyneux vam je verovatno poznato. Jedan od glavnih kreatora Fable serije sada je najavio novi projekat pod nazivom *Masters of Albion*. Iako Albion ostaje ime sveta, ova igra neće biti smeštena u isti univerzum kao Fable igre. Trejler prikazuje top-down strategiju u realnom vremenu sa elementima upravljanja resursima i questovima.

Stiže i nova Mafia igra

Za kraj show-a dobili smo kratki pogled na novi projekat iz Hangar 13 studija u seriji Mafia. Nazvana *Mafia: The Old Country*, iako nismo dobili datum izlaska ili vremenski okvir, obećano je više detalja u decembru. Ne bi bilo iznenađenje da se ovo pojavi na Game Awards događaju, prenosi BBC.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi