Stiže Smart kompaktni SUV

Smart je nekada pravio male automobile, ali nove okolnosti na tržištu naterale su kompaniju da pravi kompaktne SUV-ove na električni pogon

 
Kompanija Smart, podružnica automobilskog giganta Mercedes, najpoznatija je po proizvodnji mini gradskog automobila sa dva sedišta, SmartFortwo. Oduvek se ova kompanija fokusirala na male gradske zujalice čija je najveća prednost bila mogućnost parkiranja i na najmanja parking mesta, pa makar to bilo i popreko.Međutim, čini se da kompanija Smart želi da proširi svoju gamu automobila i publici predstavi jedno malo drugačije rešenje u obliku malog gradskog SUV automobila na električni pogon. Dakle, vožnja po gradu je i dalje prioritet, ali sada sa malo više stila, ali i na najmoderniji mogući pogon.Ime ovog EV automobila jeste Smart #1, a odlikuje ga pogon na zadnje točkove sa električnog motora. Ovaj kompaktni SUV imaće mesta za pet putnika, a jedna od karakteristika biće i takozvani “floating” panoramski krov, tj. Krov za koji se čini kao da lebdi zbog odsustva izraženih zadnjih nosećih stubova na automobilu.Ono što takođe upada u oči jeste i interesantan dizajn prednjih farova, kao i velike felne od 19 inča koje nisu karakteristične za automobile kompanije Smart. Još treba napomenuti da je, iako je ovaj automobil dosta veći od prethodnih vozila ove kompanije, prtljažni prostor je i dalje ostao relativno mali sa samo 273 litara, što baš i ne priliči mini-SUV automobilima. Mada, možda je to i dovoljno za jedan gradski SUV.
 
Pogledajte još: Tesla isporučuje više automobila nego ikada
Najbitnija karakteristika svakako jeste kapacitet baterije koji iznosi 66kWh, što je zadovoljavajuće za veličinu ovog automobila. U teoriji, ovolika zapremina baterija trebalo bi vozačima da obezbedi do 440 pređenih kilometara sa jednim punjenjem. U praksi ove brojke umeju da budu i znatno manje, pogotovo uz dinamičniju vožnju. Motor ovog automobila pruža 200kW, a takođe podržava punjenje od 150kW, javlja Pocket-Lint.
 
smartsuv.jpg
Od ostalih karakteristika tu je mnoštvo ekrana unutar automobila, što je postalo veoma popularno kod modernih električnih vozila. Tu je displej od 9.2 inča za vozača, heads-up displej od 10 inča, kao i centralni ekran veličine 12.8 inča. Na kraju, tu je i Beats ozvučenje koje se sastoji od 13 zvučnika raspoređenih u unutrašnjoj kabini, kao i napredno ambijentalno osvetljenje. U ovom trenutku datum pojavljivanja ovog automobila u prodaji nije poznat.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi